Timiş: Opera Naţională Română din TImişoara deschide Târgul de Crăciun cu spectacolul ‘Te binecuvântez, Românie!’

0
227

Opera Naţională Română din Timişoara (ONRT) deschide Târgul de Crăciun din municipiu, în seara de Sfântul Andrei, cu spectacolul ‘Te binecuvântez, Românie!’, susţinut de Corala Contrast.

Soliştii Andreea Voica, Răzvan Rădos, Cosmin Ifrim şi Mihai Prelipcian vor evolua alături de invitaţii Paula Frunzetti (actriţă), Deian Galetin (acordeon), Alexandru Cena (pian), Grigore Teodorescu (percuţie), Andrei Candrianu (trompetă), Cristian Duţă (vioară). Dirijori Vasile Bădescu, Răzvan Rădos.

Potrivit Casei de Cultură a Municipiului Timişoara, spectacolul este o colaborare între cele două instituţii, în cadrul programului de dezvoltare a parteneriatelor între instituţiile culturale locale, în parteneriat cu librari locali.

Târgul de Crăciun din Timişoara va fi deschis în Pieţele Victoriei/Operei şi Libertăţii, în perioada 1 decembrie 2021 – 17 ianuarie 2022, iar accesul va fi condiţionat de prezentarea certificatului verde la patinoar (parcarea Modex), în Piaţa Libertăţii, dar şi în zona de alimentaţie publică din Piaţa Victoriei. În primele două, certificatul verde va fi solicitat la intrarea în zonele delimitate, iar în cea de-a treia, acesta va fi scanat de către furnizorii de servicii.

Anul acesta, tradiţionala cupolă de lumini din Piaţa Operei este din nou montată, după ce anul trecut autorităţile locale au renunţat la ea, deşi timişorenii şi-au dorit-o.

Pe 1 Decembrie este programat un spectacol dedicat Zilei Naţionale a României şi deschiderii oficiale a Târgului de Crăciun, iar până la Anul Nou vor fi prezentate şi concerte de colinde şi cântece de iarnă, cu obiceiuri şi tradiţii specifice perioadei.

La cele 60 de căsuţe autorizate amenajate în târg se vor comercializa, ca în fiecare an, produse alimentare de tip fast-food, dulciuri, preparate tradiţionale, produse alimentare ambalate, ciocolată caldă, cafea, vin fiert, produse handmade, decoraţiuni de Crăciun.

Din 15 decembrie vor avea loc şi manifestări dedicate Revoluţiei din 1989.

Sursa: AGERPRESS