Timiş: Social-democraţii sesizează ‘nelegalităţile’ administraţiei Fritz şi sesizează Prefectura

0
100

Liderul grupului PSD din Consiliul Local Timişoara (CLT), Radu Ţoancă, a anunţat, marţi, că a sesizat Instituţia Prefectului Timiş în legătură cu ‘nelegalităţi’ comise de primarul Dominic Fritz în problema cumpărării certificatelor de mediu pentru Colterm şi afirmă că forul legislativ local ‘a fost scos din nou din ecuaţie’ de administraţia Fritz.

Pentru că primăria nu a achiziţionat în termen cota de certificate care îi revenea, pe perioada de până la intrarea companiei locale de termoficare în insolvenţă, urmează o nouă amendă dată de Administraţia Fondului de Mediu (AFM), de aproape 72 de milioane de lei, pe lângă cea de 21 de milioane de euro primită anul trecut.

‘Consiliul Local Timişoara a fost scos din nou din ecuaţia certificatelor EUA (de mediu, pentru Colterm – n.r.). În 11 mai, a plecat spre Colterm, de la Administraţia Fondului de Mediu, amenda în cuantum de 71.862.921 lei pentru neachiziţionarea celor 153.443 de certificate EUA. Astăzi, această corespondenţă a ajuns la Timişoara, la Direcţia de Poştă, urmând ca miercuri să intre oficial în posesia Colterm. Tot astăzi am sesizat oficial Instituţia Prefectului Timiş privind tardivitatea prezentării corespondenţei dintre Primăria Timişoara şi administratorii judiciari şi special ai Colterm, doar în şedinţa de plen din 5 mai, adică la cinci zile după expirarea termenului de plată. Decizia administraţiei Fritz de a eluda legea şi în acest an este de neînţeles, în condiţiile în care există deja o cercetare penală pentru amenda AFM de anul trecut, care vizează tocmai modul în care s-au ocolit atribuţiile Consiliului Local (care este şi AGA la Colterm) şi declararea procedurii de insolvenţă într-o manieră unilaterală, de către un grup de persoane din Primăria Municipiului Timişoara şi Colterm, care şi-au depăşit atribuţiile, prejudiciind astfel bugetul Colterm cu 21 de milioane de euro’, afirmă Radu Ţoancă într-o postare pe facebook.

Consilierul local social-democrat susţine că maniera în care administraţia Fritz a tratat şi în acest an această problemă este o copie la indigo a celei de anul trecut, ‘ascunderea gunoiului sub preş devenind o rutină cotidiană a unor oameni al căror analfabetism administrativ continuă să facă ravagii în bugetul Timişoarei’.

Sursa: AGERPRESS