Timiş: Un tânăr care trăgea la ţintă cu o puşcă airsoft în zona stadionului ‘Păltinişanu’, depistat de poliţişti

0
84

Un tânăr de 22 de ani, din Timişoara, este cercetat de poliţiştii Secţiei 2, după ce poliţiştii locali, aflaţi în patrulare, în noaptea de marţi spre miercuri, în zona Stadionului ‘Dan Păltinişanu’, au observat un grup de tineri care se distrau, iar unul dintre ei trăgea cu o puşcă în ţinte de peturi şi pahare de unică folosinţă.

Poliţiştii locali au observat un grup de tineri, aflaţi lângă un autoturism din parcare. Când s-au apropiat de ei, au constatat că unul dintre aceştia trăgea cu o puşcă ce părea a fi de tip airsoft, în peturi şi pahare de unică folosinţă. La vederea patrulei, acesta a încercat să ascundă arma, precizează un comunicat al Poliţiei Locale Timişoara, remis, miercuri, AGERPRES.

Cel în cauză a fost identificat ca fiind tânărul L.V.F, în vârstă de 22 de ani, din Timişoara. El a declarat că arma aparţine unuia dintre prietenii săi cu care se afla în parcare, nerealizând pericolul la care îi poate expune pe cei din jur trăgând cu puşca respectivă. Tânărul a fost preluat de poliţiştii locali şi predat pentru continuarea cercetărilor poliţiştilor de la Secţia 2.

În comunicatul Poliţiei Locale Timişoara se mai menţionează că, potrivit normelor metodologice de aplicare a Legii 295/2004 privind regimul armelor şi al muniţiilor, desfăşurarea unor activităţi sportive sau de agrement pe domeniul public, ce implică portul şi folosirea replicilor de arme tip airsoft sau a dispozitivelor paintball, este permisă doar cu acordul autorităţilor publice locale, dacă locul nu este frecventat de populaţie, perimetrul este semnalizat, unitatea de poliţie competentă teritorial este înştiinţată, iar persoanele participante sunt echipate corespunzător. AGERPRES / (AS – autor: Otilia Halunga, editor: Marius Frăţilă)

Sursa: AGERPRESS