Tulcea: Intervenţie pentru neutralizarea unui obuz pe plaja de la Marea Neagră din Sfântu Gheorghe

0
159

O echipă de militari specialişti în dezamorsarea dispozitivelor explozive ai Regimentului 307 Infanterie Marină din Babadag execută, marţi seara, o misiune în satul Sfântul Gheorghe, pentru a interveni asupra unui obuz descoperit în apropierea gurii de vărsare a Dunării în Marea Neagră, a anunţat într-un comunicat de presă Statul Major al Forţelor Navale (SMFN).

Primele cercetări au arătat că obuzul este o lovitură de aruncător de grenade, fiind, cel mai probabil, fără încărcătură de exploziv, folosită pentru exerciţii.

Conform procedurilor pentru astfel de situaţii, a fost restricţionat accesul în zona de plajă şi a fost solicitată intervenţia militarilor EOD.

‘O echipă de infanterişti marini specializaţi în neutralizarea dispozitivelor explozive a fost trimisă, în jurul orei 15.00, de la Babadag către plaja din Sfântul Gheorghe cu două ambarcaţiuni rapide, pe braţul Sfântu Gheorghe, cu misiunea de a interveni pentru neutralizarea loviturii. La acest moment, echipa este încă în deplasare către localitate’, se specifică în comunicatul SMFN.

Sursa: AGERPRESS