Tulcea: Peste 262.000 de lei decontaţi pentru sprijinul acordat refugiaţilor ucraineni ajunşi în judeţ

0
69

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Delta din Tulcea a plătit până acum peste 262.000 de lei persoanelor fizice şi juridice care le-au oferit sprijin în luna martie refugiaţilor ucraineni care au fugit de războiul din ţara lor, potrivit unei adrese remise la solicitarea AGERPRES de instituţie.

Suma a fost acordată pentru hrana persoanelor provenite din zona de conflict, iar pentru luna aprilie s-au solicitat peste 972.600 de lei pentru hrana şi cazarea persoanelor din Ucraina.

‘De la începutul conflictului armat din Ucraina, ISU Delta a decontat suma de 200.320 lei pentru persoanele fizice şi 62.055 lei pentru o entitate juridică (unitate de învăţământ, n.red.). Aceste sume au fost pentru hrana cetăţenilor străini sau apatrizilor aflaţi în situaţii deosebite, proveniţi din zona conflictului armat din Ucraina în luna martie. De asemenea, au fost solicitate sumele de 752.800 lei şi 219.854,80 lei pentru decontarea serviciilor de hrană şi cazare de către persoanele fizice, respectiv entităţile juridice aferente lunii aprilie 2022’, se specifică în adresa semnată de purtătorul de cuvânt al ISU Delta, Daniel Năstase.

Din cele 4.881 de locuri de cazare declarate ca disponibile în prezent pentru ucrainenii care ajung în judeţ, 2.065 sunt în instituţii ale statului, iar 2.816 locuri au fost oferite de societăţi comerciale, organizaţii neguvernamentale şi persoane private.

În municipiul Tulcea sunt disponibile 383 de locuri oferite de instituţii ale statului şi 30 de locuri oferite de o persoană fizică autorizată.

Potrivit ISU Delta, marţi dimineaţa, în judeţul Tulcea erau cazate 218 persoane din Ucraina.

Sursa: AGERPRESS