Tulcea: Premii pentru elevii cu rezultate deosebite la examenele naţionale

0
22

Consilierii locali din municipiul Tulcea au aprobat, joi, în timpul unei şedinţe în plen, două hotărâri pentru premierea elevilor care au obţinut medii mai mari de 9,50 la Bacalaureat şi Evaluarea Naţională, dar şi sportivii din judeţ care au obţinut rezultate deosebite la concursurile naţionale şi internaţionale.

Potrivit uneia din cele două hotărâri, autoritatea locală îi va premia pe elevii care au obţinut medii între 9,50 şi 9,99 cu câte 500 de lei, iar pe cei care au obţinut media 10 cu câte un premiu de 1.000 de lei.

‘Prin premierea elevilor cu rezultate deosebite se răsplăteşte efortul acestora în realizarea de performanţe deosebite, oferindu-se totodată şi o motivaţie pentru noi performanţe’, se arată în hotărârea adoptată de Consiliul Local Tulcea.

La examenul de Evaluare Naţională de anul acesta au fost obţinute două note de 10 şi 44 de note între 9,50 şi 9,99, iar la Bacalaureat au fost obţinute 67 de note între 9,51 şi 9,93.

Autoritatea locală va premia şi 20 de sportivi care au obţinut rezultate deosebite la competiţiile naţionale şi internaţionale oficiale în anul 2022, premiile acordându-se pe trei categorii – sporturi olimpice, menţiuni speciale şi sporturi neolimpice.

‘Prin premierea sportivilor se promovează sportul de înaltă calitate şi valoare, creativ şi competitiv, înţeles ca un serviciu de interes public major pentru societatea actuală şi viitoare’, se arată în hotărârea adoptată.

Suma alocată de la bugetul local pentru premierea sportivilor este de 19.800 de lei, iar cea pentru premierea elevilor cu rezultate deosebite la învăţătură este de 57.500 de lei. AGERPRES / (AS – autor: Luisiana Bîgea, editor: Marius Frăţilă)

Sursa: AGERPRESS