Tulcea: Preţul serviciilor de apă şi canalizare se majorează cu circa un sfert

0
29

Tariful serviciilor de apă şi canalizare prestate de operatorul regional Aquaserv SA din municipiul Tulcea va creşte, începând de luna viitoare, de la 7,99 lei pe metru cub, cât costă în prezent, la 9,84 de lei, ca urmare a creşterii preţurilor la combustibili şi energie electrică, a declarat, pentru AGERPRES, directorul general al societăţii Aquaserv SA, Valentin Ifrim.

Preţul pentru furnizarea apei potabile va creşte de la 4,89 lei, cât este în prezent, la 5,68 de lei, iar cel al serviciilor de canalizare şi epurare de la 3,10 lei, cât este în prezent, la 4,16 lei.

‘Tarifele vor intra în vigoare pe 1 august şi se vor regăsi pe facturile din luna septembrie aferente consumului din luna august. Preţurile sunt pentru toate unităţile administrativ teritoriale care au delegat serviciile de apă şi canalizare către societatea Aquaserv SA, indiferent că sunt din mediul rural sau urban’, a menţionat directorul general Ifrim.

El a mai spus că majorarea tarifelor a fost aprobată de Autoritatea Naţională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice încă de la finele lunii martie şi a fost votată luni, 4 iulie, în şedinţa Adunării Generale a Acţionarilor a Asociaţiei Intercomunitare Dezvoltarea Durabilă a Serviciilor de Apă şi Canalizare din judeţul Tulcea.

‘În ianuarie 2021, factura de energie electrică la nivelul operatorului a fost de 450.000 de lei, iar factura în ianuarie 2022 a fost 1,4 milioane de lei. Faptul că a avut loc acea plafonare este un lucru bun şi va duce la o înjumătăţire a preţului din ianuarie’, a precizat directorul general al societăţii Aquaserv SA.

Potrivit acestuia, tarifele practicate de operatorul regional de servicii de apă şi canalizare nu au mai fost majorate de la finalul anului 2019.

Societatea deserveşte 11 din cele 51 de comune şi oraşe din judeţul Tulcea. AGERPRES / (A, AS – autor: Luisiana Bîgea, editor: Marius Frăţilă)

Sursa: AGERPRESS