Uniunea Asociaţiilor de Proprietari Prahova obţine suspendarea HCL Ploieşti privind majorarea tarifului la gigacalorie

0
100

Uniunea Asociaţiilor de Proprietari (UAP) Prahova a obţinut în instanţă suspendarea executării unei hotărâri a Consiliului Local (CL) Ploieşti privind majorarea tarifului la gigacalorie, până la pronunţarea instanţei de fond asupra cererii în anulare a hotărârii în cauză.

Potrivit portalului instanţelor de judecată, Tribunalul Prahova a admis, joi, cererea formulată de UAP şi a dispus suspendarea executării HCL Ploieşti nr. 60/10.02.2022 până la pronunţarea instanţei de fond asupra cererii în anulare.

Hotărârea este executorie, însă poate fi atacată cu recurs.

‘Instanţa a decis că admite cererea de suspendare a HCL 60/10 februarie 2022, prin care tariful a fost majorat la 605,22 lei fără TVA, introdusă de UAP Prahova (…) ceea ce înseamnă că se va reveni la preţul vechi de 448,32 lei fără TVA, care a fost în Ploieşti, subvenţionat la 222,49 lei’, se arată într-o informare a UAP Prahova.

În cursul lunii februarie, UAP Prahova a anunţat că a cerut anularea hotărârii privind majorarea tarifului la gigacalorie, pe care o consideră ca fiind ‘abuzivă’.

Conform unui comunicat de presă emis la acel moment de UAP Prahova, reprezentanţii acesteia au depus la Registratura Primăriei Ploieşti o plângere prealabilă prin care solicită, conform legii Contenciosului administrativ, atât primarului Andrei Volosevici, cât şi Consiliului Local să dispună revocarea HCL nr.10.02.2022 privind aprobarea ajustării preţului la gigacalorie.

‘Modul în care s-a ajuns la aprobarea majorării tarifului la gigacalorie este unul ciudat, dacă nu chiar dubios. S-a încălcat în mod evident procedura ce trebuia urmată (…). Cert este că există toate premisele încălcării unor acte normative în promovarea şi aprobarea acestei HCL 60, iar dacă aceasta nu va fi revocată, toţi cei care au iniţiat-o şi votat-o vor răspunde în faţa legii’, precizează sursa citată.

Într-un comunicat emis anterior, UAP anunţa că a solicitat prefectului judeţului să atace în instanţă această hotărâre ‘abuzivă’, unul dintre motivele invocate fiind nerespectarea transparenţei decizionale.

Conform hotărârii adoptate de CL Ploieşti şi contestată de UAP Prahova, preţul de facturare a energiei termice livrate în sistem centralizat este, de la 1 februarie, de 910,50 lei/Gcal, fără TVA, valoare care cuprinde tariful de 605,22 lei/gigacalorie, plus diferenţele de recuperat de către operator. AGERPRES / (AS – autor: Anamaria Constantin, editor: Marius Frăţilă)

Sursa: AGERPRESS