Universitatea de Vest Timişoara va monta nebulizatoare în toate locaţiile şi în căminele studenţeşti

0
251

Universitatea de Vest din Timişoara (UVT) anunţムdemararea proiectului ‘Sprijin pentru Universitatea de Vest din Timişoara în contextul SARS-CoV-2’, finanţat prin Programul Operaţional InfrastructurムMare, pentru diminuarea riscului de propagare a infecţiei cu SARS-CoV-2 în sistemul public de educaţie universitară.

În cadrul proiectului, care se va derula pe o perioadă de 22 de luni, începând din noiembrie 2021ƒ, UVT va fi dotată cu aparatură destinată dezinfecţiei şi sterilizării aerului, de tipul nebulizatoarelor.

Purtătorul de cuvânt al UVT, Horea Băcanu, a precizat, vineri, pentru AGERPRES, că ‘aceste echipamente vor fi montate în toate cele 23 de locaţii ale universităţii, inclusiv în căminele studenţeşti’.

Demararea proiectului este consideratムdata începerii procedurii de achiziţie de aparatură destinată diminuării riscului de propagare a infecţiei cu SARS-CoV-2, în cadrul apelului de proiecte POIM Sprijinirea ameliorării efectelor provocate de criză, în contextul pandemiei de COVID-19 şi al consecinţelor sale sociale.

Prin implementarea proiectului, cele 23 de locaţii ale UVT vor fi dotate cu echipamente şi aparatură tehnologică de ultimă generaţie, precum terminale de acces şi control încorporate, cu recunoaşterea facială şi detectoare de temperatură, sisteme de control acces pe bază de termoscanare, porţi de dezinfecţie cu sistem de pulverizare pentru trafic intens precum şi nebulizatoare/atomizoare pentru dezinfecţia şi sterilizarea aerului, menţionează un comunicat al UVT remis AGERPRES.

Valoarea totalムa contractului de finanţare este de peste 1.200.000 de lei şi reprezintă finanţare 100% nerambursabilă.

Sursa: AGERPRESS