Universităţile din Târgu Mureş şi instituţii preuniversitare, competiţie cu 100 de creaţii artistice pe tema francofoniei

0
53

Universitatea de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie ‘George Emil Palade’ din Târgu Mureş, Universitatea de Arte Târgu Mureş şi instituţii din mediul preuniversitar au participat, luni, la o competiţie cu ocazia Zilei Internaţionale a Francofoniei, în care au fost înscrise 100 de creaţii artistice pe această temă.

‘Câteva zeci de studenţi de la UMFST G.E. Palade Târgu Mureş sunt printre cei 321 de milioane de francofoni, care livrează miliarde de conţinuturi culturale. Astăzi, 100 de creaţii artistice, având ca tematică inspiraţională cuvinte francofone, marchează competiţia organizată la Târgu Mureş cu ocazia Zilei Internaţionale a Francofoniei, eveniment care reuneşte Universitatea de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie ‘George Emil Palade’ din Târgu Mureş, Universitatea de Arte din Târgu-Mureş şi instituţii din mediul preuniversitar. Facultatea de Ştiinţe şi Litere ‘Petru Maior’, din cadrul UMFST Târgu Mureş, este centru regional pentru examenul DELF, organizat împreună cu Institutul Francez din România şi Ministerul Educaţiei Naţionale’, a arătat UMFST Târgu Mureş, pe Facebook.

Instituţia de învăţământ a precizat că, recent, a semnat un nou acord de colaborare cu Institutul Francez Cluj-Napoca, care extinde obiectivele şi spre organizarea de acţiuni culturale orientate spre festivalul de film de scurt metraj, precum şi alte evenimente ştiinţifice.

‘Suntem onoraţi să marcăm, astfel, Ziua Internaţională a Francofoniei, astăzi şi în fiecare zi’, subliniază reprezentanţii UMFST Târgu Mureş.

Sursa: AGERPRESS