AcasăStiri generaleUPDATE Ciolacu: România a fost şi va rămâne cel mai apropiat şi...

UPDATE Ciolacu: România a fost şi va rămâne cel mai apropiat şi mai sincer prieten al Republicii Moldova

România a fost şi va rămâne ‘cel mai apropiat şi mai sincer prieten al Republicii Moldova’, a declarat, marţi, preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu.

‘I-am transmis astăzi doamnei preşedinte Maia Sandu că vom sprijini eforturile administraţiei domniei sale de întărire a instituţiilor statului în vederea continuării parcursului european. Este nevoie de hotărâre şi voinţă politică solidă pentru implementarea rapidă a reformelor de pe agenda europeană, care sunt, de altfel, reforme necesare pentru bunăstarea cetăţenilor, pentru modernizarea şi consolidarea stabilităţii Republicii Moldova’, a scris Ciolacu, pe Facebook.

Vicepreşedintele cu atribuţii de preşedinte al Senatului, Alina Gorghiu, şi preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, au avut marţi, la Palatul Parlamentului, o întrevedere comună cu preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, aflată în vizită oficială la Bucureşti.

Potrivit unui comunicat transmis AGERPRES de Senat, vizita preşedintelui Republicii Moldova are loc într-un moment ‘simbolic’, la aniversarea a 30 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice bilaterale, fiind prima vizită oficială pe care Maia Sandu o efectuează în România după alegerile anticipate din 11 iulie 2021.

‘Discuţiile din cadrul întrevederii au reconfirmat caracterul special, privilegiat al relaţiei bilaterale, conferit atât de comunitatea de limbă, istorie, cultură şi tradiţii, cât şi de Parteneriatul strategic pentru integrarea europeană a Republicii Moldova. Partea română a subliniat angajamentul ferm, substanţial, consecvent, asumat, deschis la nivelul întregii elite politice, în vederea avansării agendei bilaterale, sprijinirii procesului ambiţios de reformă şi modernizare promovat de autorităţile de la Chişinău, precum şi realizării obiectivului principal al Republicii Moldova de integrare în comunitatea europeană’, se arată în comunicat.

Sursa citată menţionează că, în cadrul consultărilor, au fost trecute în revistă proiecte comune de interes strategic în domeniile: energetic, infrastructurii de transport, comunicaţiilor şi educaţiei, fiind convenită aprofundarea şi extinderea dialogului politico-diplomatic, prin intensificarea contactelor şi valorificarea oportunităţilor de colaborare la toate nivelurile.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks