UPDATE Moşteanu: E un abuz fără precedent ca o majoritate să refuze dreptul constituţional al unei minorităţi la o moţiune de cenzură

0
333

Liderul deputaţilor USR PLUS, Ionuţ Moşteanu, a declarat marţi că este ‘un abuz constituţional fără precedent’ în democraţia României ca o majoritate să refuze dreptul constituţional al unei minorităţi de a depune o moţiune de cenzură.

‘Astăzi am asistat din nou la ceea ce este în momentul ăsta blatul Marcel Ciolacu – Florin Cîţu. Este a patra şedinţă de Birouri permanente reunite sabotată de PSD şi PNL. Este un abuz constituţional fără precedent în democraţia României ca o majoritate să refuze dreptul constituţional al unei minorităţi de a depune o moţiune de cenzură. Azi este ultima zi când, conform regulamentului, ar fi trebuit citită în plen moţiunea de cenzură depusă vineri şi iată că, deşi nimeni nu îşi imagina că după anii negri în care l-am văzut pe Dragnea călcând în picioare democraţia, regulile, legile, Constituţia în această clădire, să se întâmple lucruri şi mai grave. Ăsta este un lucru mai grav decât am văzut în acei ani – 2018, 2019’, a spus Moşteanu la Palatul Parlamentului.

El a afirmat că premierul Florin Cîţu ‘se agaţă cu dinţii şi cu ghearele’ de scaunul de la Palatul Victoria.

‘Florin Cîţu este ţinut în viaţă la Palatul Victoria pe perfuzii din punct de vedere politic, pentru că zilele lui sunt numărate. În 45 de zile, cel târziu, va trebui să vină în faţa Parlamentului şi atunci se va consfinţi foarte clar blatul dintre Florin Cîţu şi Marcel Ciolacu. Dacă nu, varianta bună pentru România în momentul ăsta este ca în urma discuţiilor de astăzi de la Cotroceni să facă Florin Cîţu un pas în spate. Până vineri putem avea un nou guvern de coaliţie funcţional, cu un nou premier din partea PNL. Este singura variantă pentru a ieşi acum din această criză’, a menţionat acesta.

Moşteanu a susţinut că moţiunea de cenzură este în circuit parlamentar şi trebuie să îşi urmeze drumul.

Sursa: AGERPRESS