Vâlcea: Concurs pentru elevi de prevenire a bullyingului, lansat de poliţişti de Ziua nonviolenţei în şcoală

0
246

De Ziua internaţională pentru nonviolenţă în şcoală – 30 ianuarie, poliţiştii vâlceni îi invită pe elevi să realizeze materiale informative pentru prevenirea bullyingului, în cadrul unui concurs ce se va desfăşura în mai multe unităţi de învăţământ din judeţ, au anunţat, vineri, reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Vâlcea.

Proiectul este lansat de Biroul de Siguranţă Şcolară din cadrul IPJ Vâlcea, în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean şi urmăreşte să reducă violenţa fizică şi psihologică din şcolile din judeţ şi în special în cele gimnaziale.

‘Proiectul urmăreşte indentificarea formelor de violenţă, cunoaşterea sensului valorilor (sinceritate, toleranţă, colegialitate, prietenie, stăpânire de sine, respect, modestie, curaj, responsabilitate, colaborare, comunicare), formarea de aptitudini şi atitudini morale în spiritul prevenirii şi înlăturării violenţei în mediul şcolar, dar şi creşterea capacităţii de soluţionare nonviolentă a conflictelor în rândul elevilor care manifestă comportamente antisociale’, au precizat reprezentanţii Poliţiei Vâlcea.

Tema concursului de anul acesta este prevenirea violenţei psihologice (bullying) şi constă în realizarea de către elevi a unor materiale informativ-preventive prind violenţa şi efectele ei asupra tinerilor. AGERPRES /(AS-autor: Ramona Dincă, editor: Antonia Niţă)

Sursa: AGERPRESS