Vâlcea: Incendiu într-un cort de evenimente din Râmnic; 20 de turişti de la o pensiune din apropiere au fost evacuaţi

0
205

Circa 20 de persoane aflate la o pensiune din municipiul reşedinţă au fost evacuate de urgenţă, miercuri dimineaţa, după ce un incendiu a cuprins cortul de evenimente amplasat în curtea unităţii de cazare, au anunţat reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vâlcea.

Potrivit sursei citate, focul s-a declanşat în urma unui scurtcircuit la instalaţia electrică a cortului, o turistă primind îngrijiri medicale după ce a inhalat fum, însă a refuzat să fie transportată la spital.

‘Pompierii militari au fost solicitaţi în această dimineaţă, la ora 04:10, pentru stingerea incendiului, flăcările cuprinzând elementele combustibile din PVC din componenţa cortului şi propagându-se cu repeziciune pe întreaga suprafaţă de circa 600 mp a acestuia. Prin intervenţia promptă a pompierilor, s-a reuşit salvarea pensiunii situată în imediata apropiere şi a turiştilor cazaţi în interior (aproximativ 20 de persoane), care au fost evacuaţi imediat ce s-a dat alarma. Pe timpul intervenţiei, o femeie în vârstă de 45 de ani a inhalat fum, motiv pentru care salvatorii de la SMURD au evaluat-o medical, ulterior femeia refuzând transportul la spital. După aproximativ o oră de la sosirea echipajelor la locul intervenţiei, incendiul a fost lichidat’, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Vâlcea, Octavian Fulger.

Pentru prevenirea unor situaţii similare, pompierii vâlceni recomandă celor care administrează astfel de corturi de evenimente să verifice atent instalaţia electrică şi să nu utilizeze aparate, cabluri, prize, întrerupătoare sau alte dispozitive electrice defecte sau cu improvizaţii.

Sursa: AGERPRESS