Vaslui: CL Bârlad a aprobat achiziţia unei staţii de oxigen la Pavilionul Boli Infecţioase al spitalului municipal

0
411

Consilierii din Bârlad au aprobat, miercuri, în cadrul unei şedinţe de îndată a Consiliului Local (CL), achiziţia unei staţii de oxigen şi execuţia reţelei distribuţie de oxigen medical la Pavilionul 3 – Boli Infecţioase din cadrul Spitalului municipal de Urgenţă ‘Elena Beldiman’.

Totodată, aleşii au aprobat alocarea sumei de de 9.000 de lei pentru achiziţia unui concentrator de oxigen la Centrul de Permanenţă Bârlad.

Potrivit rapoartelor întocmite în urma solicitărilor făcute de reprezentanţii Spitalului municipal de Urgenţă Bârlad, investiţia se ridică la suma de 60.000 de lei şi este necesară mai ales în contextul pandemiei COVID-19.

În luna martie a anului 2020, Spitalul Bârlad a fost desemnat unitate suport COVID-19. Ulterior, unitatea medicală a fost redeschisă parţial şi pentru pacienţii care suferă de alte afecţiuni.

În anul 2021, Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Vaslui a avizat reluarea activităţii pentru patologia non-COVID la Spitalul de Urgenţă ‘Elena Beldiman’ Bârlad, iar la această dată spitalul funcţionează în regim mixt, atât pentru pacienţi infectaţi cu noul coronavirus cât şi pentru bolnavi cu alte boli. AGERPRES / (AS – autor: Loredana Ciobanu, editor: Marius Frăţilă)

Sursa: AGERPRESS