Vaslui: Inspectoratul Şcolar a demarat o anchetă în cazul elevei agresate în curtea unui liceu din Huşi

0
467

Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Vaslui a demarat verificări în cazul elevei de 18 ani care a fost agresată în curtea unui liceu din municipiul Huşi de un tânăr de aceeaşi vârstă şi care învaţă o altă unitate şcolară din localitate, el fiind plasat sub control judiciar pentru hărţuire, ameninţare şi lovire.

‘Cunoaştem acest caz, a fost deschisă o anchetă şi se fac verificări pentru a fi cunoscute toate datele problemei, dar există deschis un dosar penal, cu o măsură de control judiciar asupra elevului respectiv şi atunci noi nu putem interveni. Elevul, care este de la altă unitate şcolară, nu are interdicţia de a se prezenta la cursuri, are tot dreptul să vină la şcoală. Este major şi va răspunde în faţa legii pentru ceea ce a făcut. Şcoala poate lua măsurile proprii, doar că, fiind un dosar pe rol, trebuie aşteptat rezultatul dat de instanţă’, a declarat, vineri, inspectorul general şcolar adjunct în cadrul ISJ Vaslui, Mariana Cătănescu.

Reprezentanţii instituţiei au mai precizat că elevul agresor riscă scăderea notei la purtare, dar, având în vedere că el a împlinit 18 ani, se poate merge până la măsura exmatriculării.

Un tânăr din municipiul Huşi a fost reţinut de poliţişti şi plasat apoi sub control judiciar pentru 60 de zile, după ce, timp de mai multe luni, a hărţuit şi ameninţat cu acte de violenţă o fată de 18 ani pe care a lovit-o ulterior, când aceasta se afla în curtea liceului la care învaţă.

‘Pe data de 15 septembrie, Poliţia municipiului Huşi a fost sesizată de către o tânără, în vârstă de 18 ani, din municipiul Huşi, despre faptul că, în timp ce se afla în curtea unei unităţi de învăţământ, a fost agresată de către un tânăr. În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că, în perioada iulie – septembrie, persoana în cauză ar fi fost hărţuită şi ameninţată cu acte de violenţă de către tânărul în vârstă de 18 ani, iar pe data de 15 septembrie, în timp ce se aflau în curtea unei unităţi de învăţământ din municipiul Huşi, acesta ar fi lovit-o cu pumnul. În urma probatoriului administrat, poliţiştii l-au reţinut pe tânăr pentru o perioadă de 24 de ore, ulterior acesta fiind prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Huşi, care a dispus măsura preventivă a controlului judiciar, pentru 60 de zile’, au precizat reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vaslui.

Sursa: AGERPRESS