Vaslui: Liberalii propun infiinţarea unei taxe pentru locurile de parcare din muicipiul reşedinţă

0
220

Conducerea Organizaţiei municipale a PNL Vaslui propune înfiinţarea unei taxe pentru locurile de parcare din municipiul reşedinţă, aleşii liberali depunând un proiect de hotărâre care va intra în dezbatere publică şi va fi supus votului în Consiliul Local.

Preşedintele PNL Vaslui, deputatul Tudor Polak, a menţionat că prin instituirea acestei taxe se vor obţine venituri care vor putea susţine investiţii ulterioare în sistemul de parcări al localităţii şi construcţia unora noi.

‘Trebuie să începem să vedem investiţiile făcute în comunitate ca pe un circuit ale cărui beneficii se văd în creşterea calităţii vieţii cetă?enilor. O mişcare necesară în ritmul evoluţiei locale. Acesta este modul liberal de a face politică. Să anticipezi cheltuieli în folosul comunităţii şi să faci un plan, să poţi te gospodăreşti. Proiectul depus va trece printr-o perioadă de dezbatere publică unde va putea fi îmbunătăţit sau modificat în funcţie de ceea ce îşi doresc cetăţenii municipiului Vaslui’, a transmis parlamentarul PNL într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Tudor Polak a precizat că departamentul de gospodărie urbană a municipiului Vaslui va identifica, amenaja şi marca parcările de reşedinţă la cererea cetăţenilor, a asociaţiilor de proprietari şi a societăţilor comerciale care locuiesc sau îşi au sediul în zona respectivă şi că atribuirea locurilor de parcare se va face prin licitaţie publică care se va desfăşura în mai multe etape până la epuizarea tuturor locurilor de parcare dintr-o locaţie.

‘La licitaţie nu vor fi admise persoanele care deţin garaje amplasate pe domeniul public şi privat, sau care deţin curţi cu posibilităţi de parcare, pentru a nu supraaglomera cererile. Potrivit proiectului, proprietarii care deţin mai multe autoturisme pot participa la licitaţie pentru un singur loc de parcare în prima etapă. Cetăţenii cărora în urma licitaţiei li se va atribui un loc de parcare vor dispune de acest loc în intervalul orar 16:00-8:00 în zilele lucrătoare şi pe toată perioada zilelor libere sau a sărbătorilor legale. Preţul de pornire al licitaţiei îl reprezintă tariful de bază pe loc de parcare în cuantum de 10 lei lunar, pasul de licitaţie fiind de un leu. Intenţia noastră nu este să împovărăm vasluienii, ci să creăm un sistem funcţional care să vină în sprijinul tuturor cetăţenilor municipiului Vaslui. Este un pas înainte către modernizarea municipiului Vaslui şi intrarea într-o normalitate care, în alte oraşe ale României, se întâmplă deja’, a mai spus Polak.

Sursa: AGERPRESS