Vaslui: Tabără pentru elevii capabili de performanţă în matematică, organizată la Huşi

0
230

O tabără pentru elevii capabili de performanţă în matematică se desfăşoară în perioada 19 – 26 august, la Huşi, în au anunţat reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Vaslui.

‘Activităţile propuse în timpul taberei sunt inovative, îmbinându-se aspectele teoretice ale matematicii cu dezvoltarea personală, competiţiile matematice şi activităţile sportive. Organizatorii aleg şi altfel de activităţi pe lângă cele de pregătire specifică la matematică pentru că se doreşte ca zilele petrecute în tabără să se transforme în amintiri minunate pentru cei care dovedesc în această perioadă potenţialul de olimpici naţionali şi internaţionali. În acelaşi timp, un elev fericit este acela care ştie să jongleze atât cu rigoarea matematică, cât şi cu inspiraţia specifică domeniului ludicului uman. În acest sens, în prima parte a zilei, gazda activităţilor va fi Colegiul Naţional ‘Cuza Vodă’, urmând ca după-amiezile să fie petrecute la Cantoanele Silvice Şişcani-Hoceni şi Tătărăni, unde se vor descoperi frumuseţile matematice din natură şi unde va avea loc şi competiţia ‘Matematica în iarbă’. Tabăra este gratuită pentru elevi şi pentru cadrele didactice prezente, toate costurile fiind acoperite de Societatea Radical Grup Vaslui’, precizează un comunicat de presă transmis de IŞJ Vaslui.

Tabăra este organizată de preşedintele Societăţii de Ştiinţe Matematice din România, prof. Adrian Talaşman şi directorul Colegiului Naţional ‘Cuza Vodă’, prof. Manuela Iacob, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Vaslui.

Sursa: AGERPRESS