Vaslui: Un bărbat care a ameninţat şi a lovit mai mulţi poliţişti, arestat preventiv pentru ultraj

0
13

Un bărbat de 50 de ani din judeţul Galaţi, care locuia fără forme legale în municipiul Bârlad, a fost arestat preventiv pentru ultraj, fiind suspectat că a ameninţat şi a lovit mai mulţi poliţişti.

Potrivit unui comunicat transmis joi de Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Vaslui, incidentul a avut loc la finalul lunii august.

‘În noaptea de 30/31 august (…), Poliţia Municipiului Bârlad a fost sesizată (…) cu privire la producerea unui scandal între un bărbat şi o femeie, în zona unui spaţiu comercial de pe strada Hotin (…), pe fondul consumului de alcool. Bărbatul de 50 ani se manifesta violent şi ar fi agresat persoana care îl însoţea, o femeie de 39 de ani (concubina acestuia), din Bârlad, şi ar fi aruncat ulterior cu pietre către aceasta. Totodată, ar fi încercat să lovească şi ar fi aruncat cu pietre şi în direcţia altor martori care se aflau în zonă şi care ar fi încercat să intervină între cei doi’, se arată în comunicat.

Conform aceleiaşi surse, acţiunile violente au fost întrerupte de către echipajele de poliţie sosite la faţa locului. Agenţii l-au imobilizat pe bărbatul care se manifesta violent şi l-au condus la sediul Poliţiei Municipiului Bârlad.

‘De asemenea, întrucât în momentul sosirii organelor de poliţie, femeia de 39 de ani producea larmă şi adresa injurii, încercând astfel să oprească imobilizarea bărbatului, aceasta a fost, la rândul său, imobilizată şi încătuşată, fiind condusă la sediul Poliţiei Municipiului Bârlad. Bărbatul ar fi continuat să adreseze ameninţări cu acte de violenţă faţă de trei poliţişti, totodată, agresând pe doi dintre aceştia’, precizează IPJ Vaslui.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Bârlad a preluat efectuarea cercetărilor în acest caz, cu privire la săvârşirea infracţiunii de ultraj. În urma cercetărilor şi a probatoriului administrat, bărbatul cercetat a fost reţinut pentru 24 de ore.

Judecătoria Bârlad a dispus, joi, măsura arestării preventive pentru 30 de zile.

Sursa: AGERPRESS