Vaslui: Un bărbat ce a înşelat mai multe persoane pretinzând că e reprezentantul unei companii de telefonie, arestat preventiv

0
338

Un bărbat din judeţul Mureş, care a înşelat mai multe persoane din judeţul Vaslui, pretinzând că este reprezentantul unei companii de telefonie mobilă, a fost arestat preventiv.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Vaslui, în urma cercetărilor efectuate de poliţiştii vasluieni, s-a stabilit faptul că, în perioada 19 – 21 septembrie, bărbatul ar fi contactat telefonic mai multe persoane vătămate, cu vârstele cuprinse între 50 şi 90 de ani, din oraşul Negreşti, şi ar fi pretins că este reprezentantul unei companii de telefonie mobilă, informând victimele că ar fi câştigat un premiu în valoare de 38.300 lei, drept răsplată pentru achitarea la timp a facturilor emise de respectiva companie. De asemenea, acestora li s-ar fi solicitat să reîncarce contul unui număr de telefon mobil cu mai multe coduri de reîncărcare ale operatorului de telefonie mobilă.

Poliţiştii din Negreşti, cu sprijinul poliţiştilor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş, au efectuat o percheziţie domiciliară în judeţul Mureş, în urma căreia au fost identificate şi ridicate, în vederea confiscării, mai multe telefoane şi cartele telefonice, folosite la comiterea infracţiunilor.

Pe data de 21 noiembrie, bărbatul a fost reţinut pentru o perioadă de 24 ore, iar ulterior instanţa de judecată a dispus faţă de acesta măsura arestării preventive pentru 30 de zile.

Prejudiciul cauzat prin comiterea faptelor este estimat la 4.800 lei şi nu a fost recuperat, precizează sursa citată.

În cadrul dosarului penal, se efectuează verificări şi faţă de o femeie, în vârstă de 32 de ani, tot din judeţul Mureş, care este cercetată în stare de libertate.

Poliţiştii vasluieni efectuează cercetări pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale a celor două persoane.

Sursa: AGERPRESS