Viktor Orban: Ucraina a ajuns un fel de „ţara nimănui”, e aproape ca Afghanistanul

0
31

Premierul maghiar, Viktor Orban, le-a spus reporterilor că Ucraina este „țara nimanui” și a comparat-o cu Afganistan, scrie Reuters.

Ministerul de externe ucrainean îl va chema pe ambasadorul Ungariei să se plângă de remarcile „complet inacceptabile” făcute de premierul ungar Viktor Orban despre Ucraina, a declarat vineri Kievul.

Anunțul marchează un nou nivel scăzut al legăturilor dintre cei doi vecini. Ungaria a criticat în mod repetat sancțiunile Uniunii Europene împotriva Rusiei, declarând că nu au reușit să slăbească Moscova în mod semnificativ, în timp ce riscă să distrugă economia europeană.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe ucrainean, Oleg Nikolenko, scriind pe Facebook, a declarat că Orban le-a spus reporterilor că Ucraina este un pământ al nimănui și a comparat-o cu Afganistan.

„Asemenea declarații sunt complet inacceptabile. Budapesta continuă un curs deliberat care vizează distrugerea relațiilor maghiare-ucrainene”, a spus el.

„Ambasadorul Ungariei va fi chemat la ministerul de externe ucrainean pentru o discuţie sinceră. Ne rezervăm dreptul de a lua alte măsuri ca răspuns”, a spus Nikolenko.

Articolul Viktor Orban: Ucraina a ajuns un fel de „ţara nimănui”, e aproape ca Afghanistanul apare prima dată în Ecopolitic.