Violeta Briciu: Vaccinarea cu doza patru împotriva COVID-19, recomandată persoanelor vulnerabile şi celor de peste 60 de ani

0
156

Directorul medical al Spitalului de Boli Infecţioase din Cluj, Violeta Briciu, a declarat sâmbătă, la Predeal, că recomandă vaccinarea cu doza a patra de vaccin împotriva COVID-19, mai ales persoanelor vulnerabile şi celor de peste 60 de ani.

‘Ne vaccinăm cu doza patru şi fiecare trebuie să cunoaştem această recomandare şi să vedem dacă ne înscriem în categoria celor cu indicaţie fermă de vaccinare cu doza patru, pentru restul suntem la nivel de recomandare’, a spus Violeta Briciu la un training organizat de Coaliţia Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice (COPAC) din România.

Întrebată de momentul ales pentru vaccinare, dacă trebuie făcut mai repede sau din toamnă, când se aşteaptă creşterea numărului de cazuri, Violeta Briciu a spus că acest lucru rămâne la latitudinea fiecăruia, în funcţie de evaluările proprii.

‘Aici poate să fie o decizie individuală, legat şi de prevenţie, cum interacţionăm, cum prevenim infecţia prin celelalte metode, nefarmaceutice. Oricum, ştim pe studiile existente că avem o protecţie pentru spitalizare şi pentru deces prin prima doză buster’, a menţionat Violeta Briciu.

Violeta Briciu a fost prima persoană din judeţul Cluj care s-a vaccinat împotriva SARS-CoV-2 şi a precizat că se va vaccina şi cu doza a patra.

Sursa: AGERPRESS