Vrancea: Amenzi de aproape 150.000 de lei date în urma controalelor de la Slobozia Bradului

0
47

Poliţiştii vrânceni au aplicat, miercuri, în urma unei acţiuni de control la Slobozia Bradului care a vizat asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică, sancţiuni contravenţionale în valoare de aproape 150.000 de lei, a informat Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Vrancea.

În acţiunea de control au fost mobilizaţi peste 150 de poliţişti şi jandarmi.

‘În intervalul orar 09,00 – 12,30, peste 150 de poliţişti din cadrul IPJ Vrancea, jandarmi ai Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Vrancea şi Grupării de Jandarmi Mobile Bacău au organizat o acţiune de amploare în comuna Slobozia Bradului, pentru asigurarea unui climat optim de siguranţă. Au fost verificate 19 obiective, din care 10 depozite colectare deşeuri. Totodată, în cadrul activităţilor, au fost legitimate 377 de persoane, verificate peste 280 de autovehicule, fiind reţinute nouă certificate de înmatriculare şi două permise de conducere. În ceea ce priveşte activitatea penală, au fost constatate două infracţiuni prevăzute de O.U.G 195/2005 privind protecţia mediului. Pentru abaterile constatate poliţiştii au aplicat 225 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 146.000 de lei. Poliţiştii au confiscat material lemnos, în valoare de aproximativ 15.000 de lei’, se arată într-un comunicat al IPJ Vrancea.

Potrivit poliţiei, în cadrul activităţii de control, s-au efectuat şi verificări pentru depistarea persoanelor urmărite în temeiul legii, date în consemn sau care se sustrag cercetărilor, precum şi a celor care locuiesc fără forme legale.

La acţiune participă poliţişti de ordine publică, rutieră, investigarea criminalităţii economice.

De asemenea, la acţiunea de control sunt prezenţi reprezentanţi ai DSVSA Vrancea, Gărzii Naţionale de Mediu – Comisariatul Judeţean Vrancea, ITM Vrancea, SDEE România – Sucursala Vrancea, Protecţiei Consumatorului Vrancea, Gărzii Forestiere Focşani precum şi ai DSP Vrancea. AGERPRES / (AS – autor: Dana Lepădatu, editor: Marius Frăţilă)

Sursa: AGERPRESS