Vrancea: Două noi locuri de joacă pentru copii, inaugurate în municipiul Focşani

0
40

Două noi locuri de joacă pentru copii au fost inaugurate, vineri, în municipiul Focşani, iar un al treilea va fi inaugurat sâmbătă, în cadrul unui proiect de sistematizare a oraşului care vizează construcţia a 14 noi locuri de joacă, a informat instituţia.

‘Locul de joacă de pe B-dul Independenţei a fost inaugurat după ce zona a fost sistematizată, au fost realizate noi alei pietonale de acces, iar cele vechi au fost reabilitate. De asemenea, parcarea a fost eliberată de garaje şi a fost asfaltată, iar astăzi, 5 august 2022, DDSP Focşani a început trasarea acesteia. La locul de joacă situat în zona Comcereal, în afară de reabilitarea completă a acestuia, s-au efectuat lucrări de igienizare a copacilor din zonă şi de amenajare a spaţiilor verzi’, a precizat primăria municipiului Focşani.

Potrivit administraţiei locale, până în prezent, în municipiul Focşani au fost inaugurate şase locuri de joacă, în diferite zone ale oraşului.

Locurile de joacă beneficiază de bănci pentru adulţi, toaletă cu apă curentă, dar şi de cişmele cu apă potabilă. Locurile de joacă funcţionează după un regulament, sunt administrate de DDSP Focşani şi sunt supravegheate şi păzite.

Proiectul de construcţie a locurilor de joacă a demarat în luna octombrie 2021 şi construcţia a 14 locuri de joacă în toate cartierele municipiului Focşani, pentru a da posibilitatea copiilor să meargă la joacă în zone cât mai apropiate de cele în care locuiesc. AGERPRES / (AS – autor: Dana Lepădatu, editor: Karina Olteanu)

Sursa: AGERPRESS