Vrancea: Mai multe clase în online la început de semestru din cauza unor cazuri de COVID-19

0
70

Elevii mai multor clase din câteva unităţi de învăţâmânt din Vrancea încep semestrul II în format online din cauza unor cazuri de infectare cu COVID-19, potrivit unei raportări a Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Vrancea.

În această situaţie se află cinci clase de la Colegiul Naţional ‘Emil Botta’ Adjud, trei clase de la Şcoala Gimnazială ‘Ştefan cel Mare’ Focşani, câte două clase de la Colegiul Naţional ‘Unirea’ Focşani şi respectiv Şcoala Gimnazială ‘Duiliu Zamfirescu’ Focşani şi câte o clasă de la Şcoala Gimnazială ‘Angela Gheorghiu’ Adjud, Şcoala Gimnazială ‘Mihail Armencea’ Adjud, Colegiul Naţional Pedagogic ‘Spiru Haret’ Focşani, Şcoala Gimnazială ‘Nicolae Iorga’ Focşani, Şcoala Gimnazială ‘Alexandru Vlahuţă’ Gugeşti, Şcoala Gimnazială ‘Principele Şerban Ghica şi Principesa Aristiţa Ghica’ Sihlea şi Grădiniţa cu program prelungit nr. 16 Focşani.

Potrivit IŞJ Vrancea, la finalul săptămânii trecute, 33 de elevi şi 15 cadre didactice şi auxiliare erau infectaţi cu virusului SARS-CoV-2.

În prezent, rata de vaccinare a cadrelor didactice şi personalului nedidactic din unităţile de învăţâmânt din Vrancea este de circa 68%, existând atât unităţi de învăţâmânt cu 100% rată de vaccinare, dar şi altele cu niciun cadru didactic şi auxiliar vaccinat, aşa cum se întâmplă în şcoli sau grădiniţe din Şerbăneşti, Şindrilari sau Vintileasca. AGERPRES / (A, AS – autor: Dana Lepădatu, editor: Karina Olteanu)

Sursa: AGERPRESS