Vrancea: Peste 100 de elevi focşăneni vor forma tricolorul din baloane cu heliu, de Ziua Naţională

0
19

Peste 100 de elevi focşăneni vor forma tricolorul, de Ziua naţională a României, din baloane de heliu pe care ulterior le vor lansa în Piaţa Unirii din Focşani, a anunţat, joi, primarul Cristi Misăilă.

‘După doi ani de restricţii, se reia la Focşani tradiţia defilării cu personal şi tehnică militară, eveniment mult aşteptat de toţi participanţii. Fiind Oraş al Unirii, la Focşani se va cânta şi la 1 Decembrie 2022 ‘Hora Unirii’, în interpretarea artiştilor de la Ansamblul Folcloric ‘Ţara Vrancei’. Totodată, Consiliul Local al Tinerilor Focşani, în parteneriat cu Primăria Municipiului Focşani, va marca Ziua Naţională a României prin proiectul ‘104 baloane tricolore pentru 104 ani de la Marea Unire’. Astfel, 104 liceeni focşăneni vor forma, din baloane umplute cu heliu, tricolorul, iar pe acordurile Imnului Naţional ‘Deşteaptă-te române!’, cele 104 baloane tricolore vor fi înălţate spre cer, de pe treptele Monumentului Unirii, Obeliscul din Focşani’, a declarat primarul.

Joi, 1 Decembrie, de Ziua Naţională a României, focşănenii sunt aşteptaţi în Piaţa Unirii, de la ora 10,00, unde vor avea loc mai multe evenimente organizate de primărie, Garnizoana Focşani, Instituţia Prefectului Vrancea, Consiliul Judeţean şi Consiliul Local al Tinerilor Focşani. AGERPRES / (AS – autor: Dana Lepădatu, editor: Antonia Niţă)

Sursa: AGERPRESS