Zeci de migranţi aflaţi pe o navă din lemn, recuperaţi şi transportaţi în Portul Constanţa

0
210

Zeci de migranţi aflaţi pe o navă din lemn, depistată în cursul nopţii în zona de sud a litoralului românesc, au fost transportaţi vineri în Portul Constanţa, unde sunt evaluaţi medical şi se efectuează triajul.

Potrivit reprezentanţilor Gărzii de Coastă, nava venită cel mai probabil din Turcia a fost identificată la aproximativ 30 de mile est de Vama Veche.

Pentru transportul celor aproximativ 70 de persoane în Portul Constanţa au mai acţionat o navă a Gărzii de Coastă şi una de la Agenţia Română de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare (ARSVOM).

În Portul Constanţa au fost solicitate mai multe echipaje ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU)

‘S-a intervenit cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă, o autospecială pentru transport personal şi victime multiple, autospeciala pentru intervenţii în accidente colective şi calamităţi şi o ambulanţă SMURD. În prezent se efectuează triajul persoanelor în punctul medical avansat. Triajul este efectuat de către medicii Serviciului de Ambulanţă Constanţa. Până în prezent nu au fost probleme medicale deosebite’, a declarat Oana Manoilă, purtător de cuvânt al ISU ‘Dobrogea’.

Conform aceleiaşi surse, o singură persoană, care prezenta un traumatism la un braţ, a fost evaluată şi a primit asistenţă medicală, dar a refuzat transportul la spital.

Sursa: AGERPRESS