AcasăStiri generale1Decembrie/ Militarii din Forţele Navale Române participă la ceremoniile de Ziua Naţională

1Decembrie/ Militarii din Forţele Navale Române participă la ceremoniile de Ziua Naţională

Militarii din Forţele Navale Române participă la ceremoniile organizate cu prilejul sărbătoririi Zilei Naţionale, în Bucureşti, Constanţa, Mangalia, Năvodari, Tuzla, Brăila şi Tulcea.

Totodată, la bordul navelor militare maritime şi fluviale va fi arborat Marele Pavoaz, în acordurile Imnului Naţional, informează un comunicat transmis AGERPRES.

* În Bucureşti, reprezentanţii Statului Major al Forţelor Navale vor depune, joi, 1 Decembrie, o coroană de flori la Mormântul Ostaşului Necunoscut din Parcul Carol, în cadrul unei ceremonii care va începe la ora 09,00.

Totodată, două detaşamente, alcătuite din militari din subordinea Comandamentului Flotei, studenţi de la Academia Navală ‘Mircea cel Bătrân’ şi elevi de la Colegiul Naţional Militar ‘Alexandru Ioan Cuza’, vor defila la parada naţională, organizată în Piaţa Arcului de Triumf, începând cu ora 11,00, sub conducerea locţiitorului şefului Statului Major al Forţelor Navale, contraamiral de flotilă Liviu Coman.

* La Constanţa, marinarii militari vor participa, pe 1 Decembrie, la ceremonia militară şi religioasă de depunere coroane de flori în memoria eroilor români, care va avea loc la Monumentul Victoriei din Parcul Arheologic, începând cu ora 09,00.

După ceremonie, va avea loc parada militară, organizată cu ocazia Zilei Naţionale a României, începând cu ora 11,00, pe Bulevardul Tomis (zona Miga – Prefectură), la care defilează peste 450 de militari şi specialişti din Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Interne, Direcţia Generală Poliţia Locală, un detaşament de parteneri militari străini cantonaţi la baza militară de la Mihail Kogălniceanu, precum şi un grup de cercetaşi. Detaşamentele pedestre vor fi urmate de aproximativ 60 de mijloace tehnice auto, iar cerul va fi survolat de 6 aeronave de luptă.

* La Muzeul Naţional al Marinei Române intrarea va fi gratuită joi, în intervalul orar 10,00 – 16,00.

* La Mangalia, militarii din garnizoană vor participa la ceremonia organizată în Piaţa Republicii, începând cu ora 09,00. La această festivitate, vor fi prezente şi două delegaţii ale Uniunii Ofiţerilor şi Sergenţilor în Rezervă din Bulgaria, la invitaţia Asociaţiei Naţionale a Cadrelor Militare în Rezervă şi în Retragere, Filiala Mangalia, şi a Ligii Maiştrilor Militari, Filiala Mangalia.

Delegaţia din oraşul bulgăresc Shabla este condusă de preşedintele Consiliului Local, Iordanka Stoeva, iar delegaţia din oraşul Balcic este condusă de colonelul (în rezervă) Ivan Apostolov.

* La Năvodari, marinarii militari vor fi prezenţi la ceremonia organizată, la ora 11,00, de primăria din localitate la Troiţa Eroilor, iar la Tuzla marinarii vor participa la ceremonia de la Monumentul Eroilor, începând cu ora 09,00.

* Flotila Fluvială ‘Mihail Kogălniceanu’ participă cu marinari şi infanterişti marini la manifestările organizate, joi, 1 Decembrie, în garnizoanele Brăila, Tulcea şi Babadag.

La Brăila, peste 60 de marinari militari vor fi prezenţi la ceremonia organizată în Piaţa Independenţei, începând cu ora 10,00, iar la Tulcea vor fi depuse coroane de flori la monumentul din Cimitirul Eroilor, la ora 09,00, după care este planificată defilarea militarilor şi a tehnicii de la unităţile militare tulcene, începând cu ora 11,00, pe Strada Isaccei.

Infanteriştii marini de la Regimentul 307 Infanterie Marină ‘Heracleea’ vor participa la ceremonia militară de la Monumentul Eroilor din localitatea Babadag, începând cu ora 09,00, după care este planificat un marş cu tehnică militară, pe traseul Babadag – Jurilovca – Sarichioi – Babadag.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks