Hope and Homes for Children România a investit, în 2021, suma de 3 milioane de euro în reforma sistemului de protecţie a copilului, a susţinut închiderea a trei orfelinate, a deschis patru case familiale în Bucureşti, Neamţ, Oradea şi Sibiu şi a ajutat aproximativ 1.800 de copii să rămână alături de familiile lor.
Potrivit unui comunicat al Hope and Homes for Children România transmis, luni, AGERPRES, alte zece orfelinate sunt în curs de închidere, anul 2021 marcând, de asemenea, startul celui de-al patrulea pilon de intervenţii al organizaţiei, prin construirea primului centru de servicii comunitare integrate din Braşov.
‘În 2021, am putut ţine acasă, alături de familie, aproximativ 1800 de copii, aflaţi în risc de separare de părinţi din cauza sărăciei. Am susţinut alţi 140 de tineri care au părăsit sistemul de protecţie, prin plata chiriei şi a utilităţilor, acoperirea nevoilor de bază (precum mâncare sau igienă, îmbrăcăminte şi încălţăminte, consultaţii/intervenţii stomatologice), recomandări pentru găsirea unui loc de muncă, sesiuni de formare profesională, dar şi suport psihologic şi consiliere de specialitate, cu scopul de a crea premisele pentru integrarea cu succes pe piaţa muncii şi în comunitate’, a declarat Robert Ion, director de fundraising şi comunicare la Hope and Homes for Children România, citat în comunicat.
Odată cu începerea războiului din Ucraina, Hope and Homes for Children România susţine 230 de copii sosiţi din orfelinatele clasice sau familiale din Ucraina şi care au fost preluaţi de DGASPC Bucureşti, Iaşi, Prahova şi Braşov. Până în prezent, fundaţia a oferit sprijin financiar, logistic şi uman în valoare de peste 100.000 de euro în procesul de acomodare şi îngrijire a copiilor cu măsură de protecţie din Ucraina, dar şi prin intervenţii de urgenţă în centrele de primire a refugiaţilor.