Acasă938 Martie/Cincizeci de femei diagnosticate cu cancer urmează cursuri gratuite de dezvoltare...

8 Martie/Cincizeci de femei diagnosticate cu cancer urmează cursuri gratuite de dezvoltare a afacerilor

Cea mai mare comunitate de mame antreprenoare din România, Asociaţia Mamprenoare, a lansat, miercuri, de Ziua Internaţională a Femeii, a doua ediţie a programului de dezvoltare personală şi profesională a femeilor, oferind cursuri gratuite de dezvoltare sau consolidare a afacerilor pentru 50 de femei diagnosticate cu cancer, în cadrul Programului #BusinessSkills4Women.

Potrivit unui comunicat de presă al Asociaţiei Mamprenoare, ideea lansării acestui program a venit din partea unuia dintre traineri, Gabriela Ţichelea, care a reuşit să supravieţuiască unui cancer de gradul de III, şi a fost gândit pentru dezvoltarea personală şi profesională a femeilor din România şi din diaspora.

‘Nu poţi să îţi faci planuri pe termen scurt, când tratamentul e pe termen lung. Dar ai nevoie să îţi faci un plan. Fie că e despre viaţa personală sau profesională, te va ajuta să fii mai puternică, să priveşti spre viitor, să nu îţi plângi sau să ţi se plângă de milă. Pentru că nu ai nevoie de compătimire, ai nevoie sa ţi se transmită încredere şi apreciere. Ai nevoie ca aceia din jurul tău să te trateze ca pe un om normal, dar, bineînţeles, cu înţelegere pentru ritmul tău, pentru oboseala organismului. Asta am ‘primit’ eu în comunitatea Mamprenoare. Aici am fost tratată ca un om normal, cu înţelegere şi deschidere. Au fost doamne care m-au recomandat unor companii şi aşa am ajuns să facilitez team building-uri chiar în plin proces de chimioterapie. Am fost implicată în campania ‘Încalţă un copil de toamnă’, am ţinut programe de dezvoltare pentru team leaderi şi am început un curs de dezvoltare personală. Toate astea în perioada tratamentului, fără păr, cu dureri foarte mari în tot corpul. Dar sentimentul că fac parte dintr-un proiect, că mă simt inclusă, asta m-a ajutat să privesc cu mai mare încredere spre viitor’, a arătat Gabriela Ţichelea, coach şi fost sportiv de performanţă.

Din 2014, se arată în comunicatul asociaţiei, Gabriela Ţichelea creează şi livrează programe transformaţionale în domeniul leadership-ului, coaching-ului, comunicării şi lucrului în echipă, generând nenumărate schimbări pentru îmbunătăţirea performanţei clienţilor ei, iar acum îşi doreşte să facă acest lucru pentru cât mai multe femei aflate la început sau la răscruce de drumuri.

Cea mai importantă componentă a acestei ediţii a #BusinessSkills4Women este alocarea a 50 de locuri în program persoanelor diagnosticate cu cancer, precum şi fetelor cu vârsta peste 16 ani ale acestora.

Alături de Gabriela Ţichelea, la programul #BusinessSkills4Women participă Oana Pocan, actriţă, trainer, cadru universitar la UBB Cluj – Facultatea de Teatru şi Film, cu 13 ani de experienţă ca profesor de vorbire scenică la facultate şi 7 ani ca trainer de dezvoltare personală şi profesională prin teatru pentru adulţii non-actori.

Un alt trainer este Diana Meteşan, specialist în marketing, comunicare şi strategii de brand, cu o experienţă de 18 ani, creator de poveşti şi vizualuri pentru brandurile care îşi doresc să se exprime diferenţiat pe piaţă pentru a-şi găsi valorile comune cu audienţa potrivită lor.

Din echipă face parte şi Alina Bota, economist, executive coach, trainer şi consultant cu peste 20 de ani de experienţă, cea care, în urmă cu 7 ani, a fondat comunitatea Mamprenoare şi de atunci însoţeşte femeile în drumul lor spre succes, prin diverse programe de personal branding, public speaking, coaching, consultanţă, dar şi cu ajutorul instrumentelor dezvoltate în cadrul Mamprenoare Business Hub.

#BusinessSkills4Women vine în sprijinul tuturor femeilor care se confruntă cu o perioadă dificilă, dar şi celor care pur şi simplu vor să se dezvolte profesional, fie ele angajate, şomere, antreprenoare, studente, chiar şi eleve cu vârsta peste 16 ani.

‘Programul are ca obiectiv principal dezvoltarea încrederii femeilor şi fetelor în forţele lor proprii cu scopul de a-şi împlini aspiraţiile profesionale. Abilităţile pe care le vor aprofunda în cadrul programului le vor ajuta să fie mult mai conştiente de punctele lor forte, mult mai organizate pentru a putea face faţă multiplelor task-uri şi responsabilităţi, vor şti cum pot să îşi monetizeze la maximum abilităţile astfel încât să obţină venitul pe care îl merită şi vor avea curajul să vorbească despre abilităţile lor. Este un imbold de care au nevoie şi femeile care au trecut prin cancer, am descoperit asta stând de vorbă chiar cu trei dintre membrele Mamprenoare România, supravieţuitoare ale acestei boli. Aşa s-a născut ideea, aşa am realizat şi nevoia de a le avea pe fiicele lor aproape. O nevoie pe care o au toate mamele, deci încurajăm participarea elevelor cu vârsta peste 16 ani şi a mamelor care îşi doresc să participe împreună cu fiicele lor, oferindu-le astfel oportunitatea de a petrece timp de calitate împreună şi de a discuta subiecte legate de profesie, carieră şi dezvoltarea unei afaceri’, a declarat preşedintele Asociaţiei Mamprenoare, Alina Bota.

Iniţiatoarele programului susţin că egalitatea de gen trebuie să devină o constantă şi în afaceri şi că participarea femeilor în programe de dezvoltare personală şi profesională este esenţială pentru creşterea şi dezvoltarea economică a unei ţări.

Potrivit Asociaţiei Mamprenoare, în anul 2021, femeile deţineau doar 20% din companiile din întreaga lume, iar veniturile acestora erau în medie cu 23% mai mici decât ale bărbaţilor.

‘Ediţia din 2022 a acestui program a avut un impact semnificativ asupra participantelor, femei antreprenor, şi a contribuit la creşterea gradului de ocupare a femeilor în sectorul de afaceri. În plus, oferirea de cursuri de abilităţi de afaceri a ajutat femeile să ia decizii informate şi să dezvolte strategii de supravieţuire în perioada de criză, dar şi să crească profitul afacerilor lor’, a precizat Alina Bota.

Programul #BusinessSkills4Women Ediţia a II-a se desfăşoară în două sesiuni, una de primăvară (aprilie-mai-iunie) şi una de toamnă (septembrie-octombrie-noiembrie), urmate de o gală de absolvire şi de premiere, în luna decembrie.

Programul are o durată de trei luni, este compus din patru module – Discover, Organize, Monetize şi SpeakUP – întâlnirile sunt organizate într-un format online, de două ore pe săptămână, timp de 3 luni, iar înscrierile se fac până pe 30 martie, în cazul sesiunii de primăvară, pe site-ul Asociaţiei Mamprenoare.

‘Costul programului este de 480 lei/persoană, sub formă de donaţie în asociaţie, o parte din fonduri urmând să fie utilizate pentru cele 50 de burse destinate femeilor cu afecţiuni oncologice’, mai precizează comunicatul de presă.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks