AcasăStiri generaleTimiş: CJ a scos la licitaţie serviciile de proiectare pentru demolarea vechiului...

Timiş: CJ a scos la licitaţie serviciile de proiectare pentru demolarea vechiului stadion ‘Dan Păltinişanu’

Consiliul Judeţean (CJ) Timiş pregăteşte documentaţia necesară demolării stadionului ‘Dan Păltinişanu’ din Timişoara, pentru aceasta scoţând la licitaţie serviciile aferente, urmând ca în locul actualei arene să se ridice un stadion nou, cu 30.000 de locuri, care va costa în jur de 120 de milioane de euro.

Ofertele pentru licitaţia publicată pe SEAP se pot depune până în data de 6 iulie, a anunţat, joi, administraţia judeţeană, printr-un comunicat remis presei.

Contractul va avea o clauză suspensivă, astfel că ordinul de începere pentru întocmirea documentaţiei de dezafectare a stadionului va fi emis doar după promovarea şi aprobarea a două Hotărâri de Guvern. Una va fi pentru aprobarea principalilor indicatori tehnico – economici (faza studiu de fezabilitate), implicit, a surselor de finanţare, respectiv o Hotărâre de Guvern de aprobare a demolării vechiului stadion ‘Dan Păltinişanu’, ridicat în 1963, şi construirea unuia nou pe acelaşi amplasament.

Serviciile de proiectare vor trebui finalizate în cel mult 95 de zile de la ordinul de începere. Licitaţia cuprinde şi asistenţa tehnică, care va fi asigurată pe toată perioada de execuţie a lucrărilor de demolare, fără a fi percepute costuri suplimentare. Criteriul de atribuire este preţul cel mai scăzut, suma estimată pentru documentaţie şi asistenţă tehnică ridicându-se la 543.000 de lei, cu TVA inclus.

Noul stadion va fi construit de Compania Naţională de Investiţii şi ar trebui finalizat în 2026.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks