AcasăStiri generaleCiclism: Belgianul Tim Declercq, testat pozitiv la coronavirus, ratează Turul Franţei

Ciclism: Belgianul Tim Declercq, testat pozitiv la coronavirus, ratează Turul Franţei

Ciclistul belgian Tim Declercq a fost testat pozitiv la Covid-19 şi va rata astfel participarea la ediţia din acest an a Turului Franţei, care va debuta pe 1 iulie, a anunţat echipa sa, Quick-Step, citată de AFP.

În aceste condiţii, Florian Senechal, proaspătul campion al Franţei în proba de fond, îl va înlocui pe Tim Declercq în Marea Buclă, a precizat echipa belgiană.

Senechal, în vârstă de 28 ani, va concura pentru a treia oară la Turul Franţei, însă aceasta va fi prima sa participare sub culorile Quick-Step, cu care a semnat în 2018.

Luni, Quick-Step anunţase că nu va conta în Turul Franţei pe campionul mondial en titre, francezul Julian Alaphilippe, incomplet refăcut după grava căzătură suferită pe 24 aprilie, în timpul cursei clasice Liege-Bastogne-Liege.

Echipa belgiană a decis, totodată, să renunţe şi la britanicul Mark Cavendish, care a egalat vara trecută recordul de victorii de etape în Turul Franţei deţinut de Eddy Merckx (34).

În aceste condiţii, liderul Quick-Step pentru Turul Franţei 2022 este olandezul Fabio Jakobsen, recordmanul de victorii de la debutul sezonului (10).

Componenţa echipei Quick-Step pentru Turul Franţei (1-21 iulie): Fabio Jakobsen (Olanda), Kasper Asgreen (Danemarca), Andrea Bagioli (Italia), Mattia Cattaneo (Italia), Mikkel Honore (Danemarca), Yves Lampaert (Belgia), Michael Morkov (Danemarca), Florian Senechal (Franţa).

AGERPRES (AS/autor: Mihai Dragomir, editor: Mihai Ţenea)

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks