Acasă93Cluj: Aeroportul 'Avram Iancu' a ajuns la un milion de pasageri de...

Cluj: Aeroportul ‘Avram Iancu’ a ajuns la un milion de pasageri de la începutul anului

Aeroportul Internaţional ‘Avram Iancu’ din Cluj-Napoca a marcat, marţi, atingerea pragului de un milion de pasageri de la începutul anului în curs, cu trei luni mai devreme decât în anul precedent.

‘Aeroportul Internaţional Avram Iancu Cluj a sărbătorit astăzi, pentru a 11-a oară în istoria sa, pasagerul cu numărul 1.000.000 înregistrat în anul 2022, cu 3 luni mai devreme comparativ cu anul 2021. Atingerea primului milion de pasageri înregistrat în prima jumătate a anului 2022, reprezintă un reper deosebit de important pentru aeroport dar şi pentru regiunea pe care o deserveşte. Prima dată când Aeroportul Internaţional Cluj a reuşit depăşirea pragului de 1.000.000 de pasageri înregistraţi într-un an calendaristic a fost în anul 2010, iar de atunci cu excepţia anilor 2012 şi 2020, în fiecare an a existat această posibilitate de a marca reuşita şi excelenţa operaţiunilor aeroportuare printr-un moment aniversar celebrat împreună cu pasagerii şi partenerii Aeroportului Internaţional Avram Iancu Cluj’, se arată într-un comunicat al aeroportului clujean.

Potrivit sursei citate, pasagerul cu numărul 1.000.000 înregistrat în anul 2022 a fost transportat în acest an de către operatorul aerian LOT Polish Airlines pe zborul LOT 651 de la Varşovia la Cluj-Napoca.

‘Aniversarea pasagerului cu numărul 1 milion a devenit în timp, un eveniment simbol al Aeroportului Internaţional Cluj iar anul acesta este sărbătorit cu 3 luni mai devreme comparativ cu anul 2021. Acest prag semnificativ este o performanţă care confirmă premisele pozitive în ceea ce priveşte recuperarea traficului de pasageri existent înainte de pandemia SARS-CoV-2. Suntem încrezători că până la finalul anului vom depăşi din nou pragul de 2 milioane de pasageri înregistraţi pe Aeroportul Internaţional Cluj’, a declarat directorul general al Aeroportului Internaţional ‘Avram Iancu’, David Ciceo, citat în comunicat.

Reţeaua de rute a aeroportului clujean oferă în prezent peste 45 de destinaţii regulate spre 20 de ţări din Europa şi Orientul Mijlociu, precum şi peste 10 zboruri charter spre cele mai importante destinaţii turistice. AGERPRES / (AS – autor: Marius Septimiu Avram, editor: Marius Frăţilă)

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks