AcasăStiri generaleOlt: Abaterile bicicliştilor şi indisciplina pietonilor, principalele cauze ale accidentelor rutiere

Olt: Abaterile bicicliştilor şi indisciplina pietonilor, principalele cauze ale accidentelor rutiere

Abaterile bicicliştilor şi indisciplina pietonilor au fost principalele cauze ale accidentelor rutiere în acest an şi au dus la decesul a patru patru persoane, rănirea gravă a şase şi rănirea uşoară a 41 de persoane, au informat, miercuri, reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Olt.

În urma analizei cauzelor accidentelor rutiere produse în prima jumătate a acestui an, ce a relevat că ele au fost generate în principal de abaterile săvârşite de biciclişti şi indisciplina pietonilor care au traversat strada neregulamentar, poliţiştii au stabilit să desfăşoare o campanie de prevenire, ‘Nu trece dincolo’, atât în rândul pietonilor, bicicliştilor, cât şi al şoferilor.

În cadrul campaniei, până la finalul anului, poliţiştii vor organiza întâlniri interactive cu diverse categorii de pietoni şi biciclişti (copii, adulţi, vârstnici) şi vor discuta chestiuni privind legislaţia rutieră, cauzele şi condiţiile favorizante ale producerii accidentelor, conduita în trafic etc.

Totodată, potrivit reprezentanţilor IPJ Olt, poliţiştii vor derula acţiuni pentru identificarea şoferilor care încalcă regimul legal de viteză şi vor fi aplicate, cu fermitate, sancţiunile care se impun, pentru creşterea siguranţei pe drumurile publice.

În contextul acţiunilor preventive, în ziua precedentă poliţiştii au verificat 400 de participanţi la trafic, pietoni, biciclişti, căruţaşi şi conducători auto, pentru abaterile constatate fiind aplicate 167 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de peste 50.000 de lei, dintre care 84 aplicate bicicliştilor, 9 pietonilor, 2 căruţaşilor şi 72 conducătorilor auto.

Printre persoanele sancţionate a fost un biciclist din Stoeneşti, care era băut. El a fost sancţionat cu 870 de lei.

Săptămâna trecută, în judeţul Olt au murit în accidente rutiere doi biciclişti (un adolescent de 15 şi un vârstnic de 73 de ani), un căruţaş în vârstă de 59 de ani şi un pieton de 32 de ani.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks