AcasăStiri generaleMureş: Proiectul UMFST 'I-NEXT' de dezvoltare a soluţiilor digitale inovative pentru profesiile...

Mureş: Proiectul UMFST ‘I-NEXT’ de dezvoltare a soluţiilor digitale inovative pentru profesiile viitorului, câştigător

Universitatea de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie ‘George Emil Palade’ din Târgu Mureş a câştigat un contract de finanţare prin Măsura de investiţii PNRR ‘Digitalizarea universităţilor şi pregătirea acestora pentru profesiile digitale ale viitorului’, în valoare de 4.026.312 euro (valoare eligibilă pentru finanţare: 3.903.000 euro), pentru proiectul I-NEXT.

Rectorul UMFST Târgu Mureş, profesor doctor Leonard Azamfirei, a precizat că universitatea mureşeană s-a clasat, în ordinea punctajelor, pe prima poziţie între cele 63 de proiecte evaluate.

‘Proiectul intitulat: I-NEXT – proiect de dezvoltare a soluţiilor digitale inovative pentru profesiile viitorului va permite înfiinţarea a 18 centre de învăţământ digital la nivelul universităţii (…) Acestor 18 centre care vor funcţiona în cadrul nou-înfiinţatului Centru de Competenţe Digitale din cadrul UMFST li se vor adăuga, la nivel de universitate, 3 noi soluţii digitale: Fişe discipline de studii, Security Awareness şi Process flow’, a precizat rectorul UMFST Târgu Mureş.

Demersul instituţional se încadrează în Strategia de digitalizare a universităţii, recent elaborată şi aprobată de conducerea UMFST şi reprezintă un nou pas în modernizarea învăţământului din UMFST’, a precizat dr. Leonard Azamfirei, pe Facebook.

Între cele 18 centre de învăţământ digital la nivelul universităţii se regăsesc centrul digital de ştiinţe medicale morfologice, cel de realitate virtuală şi simulare medicală aplicată în medicină, de ştiinţe medicale funcţionale, de tehnică dentară, farmacia universitară digitală GAUDEAMUS, Smart FAB LAB – Laborator digital interdisciplinar de proiectare şi fabricare, Smart ClinLAB – Centru digital avansat de inginerie clinică, centrul de inovare, cercetare şi educaţie pentru soluţii digitale, inteligenţă artificială şi analiză big data în sănătate.

De asemenea, centrul digital de lingvistică, Digital Humanities şi comunicaţii, unul de economie digitală, de drept şi administraţie digitală, de Imagistică digitală pentru cercetare, de modernizare şi extindere a funcţionalităţii Laboratorului de medicină regenerativă, de resurse bibliografice digitale în cadrul Centrului Avansat de Cercetări Medico – Farmaceutice, unul digital de studiu pentru persoane cu dizabilităţi, Centru CISCO şi centrul de printing digital.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks