Un număr de 35 de proiecte depuse de locuitori ai Sectorului 6 în cadrul programului de bugetare participativă au fost declarate eligibile să intre în competiţia pentru o finanţare totală de 1,2 milioane de lei, a informat, vineri, autoritatea locală printr-un comunicat transmis AGERPRES.
Locuitorii Sectorului 6 se pot pronunţa, începând de vineri, timp de o lună, cu privire la aceste proiecte, iar primele şase clasate vor fi finanţate de Primăria Sectorului 6 cu câte 200.000 de lei fiecare.
Bugetarea participativă este un program derulat de autoritatea locală prin care locuitorii sectorului au fost invitaţi să vină cu iniţiative şi idei de proiecte benefice pentru comunitatea din care fac parte.
În perioada 4 aprilie – 4 mai, au fost depuse 67 de proiecte, încadrate în şase categorii: Social şi/sau sănătate; Infrastructură stradală, mobilitate, accesibilitate şi siguranţa circulaţiei; Protecţia mediului; Amenajare de spaţii verzi, locuri de joacă; Educaţionale, culturale, sportive; Digitalizare.
În perioada 5 mai – 21 iunie, o comisie de evaluare formată din specialişti ai Primăriei Sectorului 6 şi consilieri locali a analizat cele 67 de proiecte depuse şi a validat 35 dintre ele pe considerente legate de cost, timp de execuţie, detalii tehnice, etc. Validarea s-a făcut conform criteriilor de eligibilitate prevăzute în regulamentul procedurii.
Până pe 8 august, cetăţenii vor putea vota câte un singur proiect din fiecare categorie. La categoria Digitalizare nu sunt proiecte eligibile. Singura condiţie pentru votanţi este să se afle pe raza Sectorului 6 şi să permită accesul la locaţie în momentul în care intră pe platforma bugetareparticipativă.primarie6.ro.
Potrivit primăriei, concurenţii au avut idei ‘ingenioase’ şi ‘utile’, printre care picturi murale cu vopsea care purifică aerul, pereţi vegetali şi grădini verticale, Zilele Vecinilor, trotuare sigure lângă şcoli, înot pentru sănătate, portofel medical online portabil pentru bunicii şi copiii Sectorului 6.