Peste 400 de persoane din categorii vulnerabile care trăiesc în opt comune din judeţele Tulcea şi Giurgiu vor fi implicate în perioada următoare în mai multe acţiuni care au drept obiectiv dezvoltarea comunitară, acţiunile fiind organizate în cadrul unui proiect derulat de fundaţia Agenţia de dezvoltare comunitară ‘Împreună’.
Proiectul ‘Nu suntem diferiţi, Împreună putem schimba comunitatea noastră’ a fost lansat, joi, la Tulcea, se adresează unui număr de peste 400 de persoane din categorii vulnerabile şi se va încheia la mijlocul anului viitor.
‘Am înfiinţat grupuri de iniţiativă locală, iar membrii acestora vor parcurge nişte cursuri de dezvoltare comunitară, de scriere de proiecte, de foundraising, iar un jurist ne va ajuta ca aceste grupuri să se transforme în organizaţii neguvernamentale care să devină parteneri reali ai autorităţilor publice locale şi judeţene’, a declarat, pentru AGERPRES, managerul proiectului Andrei Constantin.
El a mai spus că până în prezent s-au identificat comunităţile care sunt incluse în proiect, respectiv Mihail Kogălniceanu, Casimcea, Sarighiol de Deal şi Topolog, cursurile urmând să înceapă luna viitoare.
‘Primele cursuri vor fi pe dezvoltare comunitară şi foundraising. Se vor aplica nişte chestionare la nivelul comunităţilor locale în baza cărora se vor identifica problemele comunităţilor care vor fi prezentate autorităţilor publice locale. Pe noi ne interesează ca problemele reale ale comunităţii să se transforme în strategii locale şi să accesăm surse de finanţare pentru rezolvarea acestor probleme’, a menţionat managerul proiectului.
Iniţiativa susţinută financiar prin Active Citizens Fund România, program finanţat de Islanda, Liechtenstein şi Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021, include şi acţiuni de socializare a tinerilor, instruirea a 16 cadre didactice în domeniul interculturalităţii, campanii de igienizare, dar şi marcarea unor sărbători locale şi internaţionale.