Acasă93Hunedoara: Avram Iancu, în faţa unui nou maraton de înot: traversarea Canalului...

Hunedoara: Avram Iancu, în faţa unui nou maraton de înot: traversarea Canalului Bristol

Polisportivul Avram Iancu şi-a propus să realizeze o nouă performanţă şi să traverseze înot Canalul Bristol, pe ruta Glenthorne – Porthcawl, în lungime de 28 de kilometri, el urmând să plece în Anglia în cursul zilei de sâmbătă, cu un autocar de linie, aşa cum a făcut atunci când a reuşit să străbată Canalul Mânecii.

Noua provocare a bibliotecarului din Petroşani se constituie într-o premieră naţională, Avram Iancu apreciind că înotul în Canalul Bristol, programat pentru data de 21 iulie, va fi unul dificil din cauza temperaturii scăzute a apei, dar şi a efortului continuu pe care va trebui să-l facă timp de 12-15 ore.

‘Dacă în Canalul Mânecii apa are o temperatură scăzută, Canalul Bristol este şi mai rece cu până la 1-2 grade Celsius, adică undeva între 15-16 grade Celsius. Înotul este programat în data de 21 iulie, începând cu ora 9,00, de către Bristol Channel Association, entitatea juridică care guvernează înotul în acest canal şi care organizează traversarea în mod oficial’, a declarat, vineri, Avram Iancu.

Înotul se va desfăşura după toate regulile de marathon swim, pilotul, copilotul şi observatorul fiind englezi.

Traversarea Canalului Bristol va fi înregistrată de un youtuber român stabilit în Anglia, pregătirile fiind finalizate în proporţie de 95%. Acesta va realiza un podcast care va prezenta traversarea pas cu pas: de la îmbarcare şi verificarea echipamentului de înot, până la interviuri cu pilotul şi observatorul oficial al cursei.

‘Vom vedea cum se completează o fişă de observare, ce se scrie în ea şi când, verificarea hranei, măsurarea temperaturii apei, numărarea periodică a ritmului în care dau din braţe şi multe altele’, a explicat înotătorul în ape deschise.

Avram Iancu va pleca în Anglia, sâmbătă, cu un autocar de linie, el afirmând că doreşte să retrăiască emoţiile pe care le-a avut în anul 2016, când a traversat Canalul Mânecii.

‘Fiind o acţiune în Anglia mă cuprinde nostalgia şi voi face deplasarea acolo ca pe vremuri: cu un autocar de linie, luându-mi o zi şi 23 de ore. Astfel, nu vreau să uit de unde am plecat şi, mai ales, îmi doresc să retrăiesc emoţia traversării Canalului Mânecii cu feribotul. Îmi doresc din partea Domnului o zi cu soare şi cu valuri acceptabile. În acest caz, forţa fizică şi psihică pe care le am în dar, tot de la Dumnezeu, antrenamentul temeinic, îşi vor face treaba’, a completat Iancu.

Anul acesta, Avram Iancu a obţinut titlul de ‘Performance of the Year’ din partea Organizaţiei Mondiale de Înot în Ape Deschise – World Open Water Swimming Association (WOWSA), pentru că în anul 2021 a reuşit să înoate 26 de kilometri împotriva curentului pe Dunăre, într-un timp de 18 ore şi 30 de minute, o premieră mondială.

Bibliotecarul din Petroşani a traversat înot Canalul Mânecii, în august 2016, iar în toamna lui 2018 a înotat 680 de kilometri, de-a lungul ţărmului, de la Sulina la Istanbul, timp de 60 de zile.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks