Acasă93Hunedoara: Discuţii ale prefectului cu o delegaţie din Franţa despre reconversia profesională...

Hunedoara: Discuţii ale prefectului cu o delegaţie din Franţa despre reconversia profesională a lucrătorilor din minerit

Deva, 18 iul/ Agerpres/ – Posibilitatea unor schimburi de experienţă pe tema reconversiei profesionale a lucrătorilor din mineritul Văii Jiului a fost una din temele întâlnirii pe care prefectul judeţului Hunedoara, Călin Marian, a avut-o luni, la Deva, cu reprezentanţii Camerei de Comerţ din Belfort (Franţa) şi cu mai mulţi profesori universitari din regiunea Franche-Compte.

Discuţiile au vizat şi probleme ce ţin de redinamizarea economică a judeţului Hunedoara, în contextul aplicării Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), a informat Instituţia Prefectului.

‘Având în vedere asemănările dintre cele două regiuni, judeţul Hunedoara şi Franche-Comte, suntem deschişi să folosim experienţa dumneavoastră şi să colaborăm în proiecte concrete pentru dezvoltarea economică a Văii Jiului şi a judeţului. Sunt un om al faptelor şi sunt convins că vom dezvolta proiecte comune, împreună cu mediile economice şi universitare din cele două regiuni, mai ales că, prin PNRR, există sursă de finanţare pentru noile tipuri de producere a energiei’, a declarat prefectul judeţului Hunedoara.

El a arătat că este importantă şi o colaborare în domeniul agriculturii, manifestându-şi deschiderea pentru orice iniţiativă care va duce la dezvoltarea acestui sector ale economiei judeţului Hunedoara.

La rândul lor, membrii delegaţiei franceze au transmis că se implică, prin diferite iniţiative şi proiecte, în dezvoltarea relaţiilor economice dintre cele două regiuni, dar şi în schimbul de experienţă pentru teme de cercetare şi de aplicare a noilor tehnologii folosite la tranziţia de la cărbune la producţia de energie verde, etapă în care se află, de mai mult timp, regiunea franceză pe care o reprezintă.

Delegaţia franceză a fost însoţită la Instituţia Prefectului de europarlamentarul Iuliu Winkler (UDMR-PPE) şi de rectorul Universităţii Petroşani, Radu Sorin.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks