AcasăStiri generaleAcord de cooperare cu Canada în domeniul corecţional

Acord de cooperare cu Canada în domeniul corecţional

Direcţia Naţională de Probaţiune din Ministerul Justiţiei şi Administraţia Naţională a Penitenciarelor au încheiat cu Serviciul Corecţional din Canada o declaraţie de cooperare pentru schimbul de informaţii şi expertiză în domeniul corecţional.

Potrivit unui comunicat remis miercuri, documentul, încheiat pentru o perioadă de cinci ani, asigură cadrul formal pentru continuarea colaborării bilaterale în acest domeniu pentru transferul de cunoştinţe în domeniul programelor şi politicilor corecţionale, organizarea întâlnirilor de lucru la nivel de experţi, bazate pe criteriul reciprocităţii, implicarea în activităţi de cercetare şi dezvoltare în domeniul de interes, asistenţă tehnică, precum şi formare profesională reciprocă.

Ministerul Justiţiei, prin Direcţia Naţională de Probaţiune, şi Serviciile Corecţionale din Canada deţin o colaborare bilaterală continuă încă din anul 2011, în vederea dezvoltării instrumentului de evaluare a riscului de recidivă pentru persoanele condamnate aflate în evidenţa sistemului de probaţiune din România.

Serviciul Corecţional din Canada a influenţat la nivel mondial practicile bazate pe dovezi (evidence based interventions) în domeniul corecţional, inclusiv politicile privind instrumentele specializate pentru evaluarea riscului de recidivă.

În cei peste 11 ani de colaborare bilaterală a fost dezvoltată o Scală de Evaluare a Riscului şi Nevoilor utilizată la nivel naţional de toate serviciile de probaţiune din România, au fost puse la dispoziţia specialiştilor din România patru programe integrate de lucru utilizate în Serviciul Corecţional Canadian, în vederea integrării acestora în practica serviciilor de probaţiune din România.

De asemenea, au fost prezentate specialiştilor români politicile utilizate în Canada privind recrutarea, selecţia, îndrumarea şi sprijinul personalului din serviciile corecţionale pentru dezvoltarea şi consolidarea unor practici similare în ţara noastră.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks