AcasăStiri generaleGala HOP se încheie la Alba Iulia; publicul, aşteptat să îşi voteze...

Gala HOP se încheie la Alba Iulia; publicul, aşteptat să îşi voteze favoriţii

Cea de-a XXV-a ediţie a Galei Tânărului Actor HOP se încheie sâmbătă, la Casa de Cultură a Studenţilor din Alba Iulia.

Cei 21 de finalişti şi-au prezentat, timp de două zile, spectacolele pregătite, juriul de specialitate, compus din Marina Constantinescu – critic de teatru, Lucian Ionescu – actor, Elena Purea – actriţă, Carmen Stanciu – teatrolog şi Lucian Vărsăndan – manager cultural, urmând să anunţe, în cadrul unui show care va avea loc începând cu ora 19,00, câştigătorii competiţiei.

Se vor acorda Premiul ‘Ştefan Iordache’, marele premiu al Galei HOP; Premiul pentru cea mai bună actriţă, secţiunea individual; Premiul pentru cel mai bun actor, secţiunea individual; Premiul ‘Cornel Todea’ pentru cea mai bună trupă de actori; Premiul ‘Sică Alexandrescu’, premiul special al juriului.

Premiile publicului vor fi decise de voturile spectatorilor, care până la ora 16,00 îşi vor putea alege favoriţii votând pe site-ul galei https://galahop.uniter.ro/votul-publicului-2022/. După încheierea votului, se vor oferi Premiile publicului pentru cel mai bun actor, cea mai bună actriţă şi cea mai bună trupă de actori.

Actriţa Dorina Lazăr va acorda Premiul pentru prestanţă, rostire scenică şi expresie corporală.

Câştigătorul premiului ‘1/10 pentru film la TIFF’ va fi ales de directoarea de casting Florentina Bratfanof.

Concursul a fost structurat pe două secţiuni: Individual şi Grup.

La secţiunea Individual, concurenţii au trebuit să pregătească un moment format dintr-un monolog urmat de un cântec. Monologul trebuia să fie o confesiune legată de o experienţă sau o întâmplare personală a concurentului. Textul urma să fie inspirat de mesajul unui cântec: pentru fete – ‘The Winner Takes It All’ din musicalul ‘Mamma Mia’ sau ‘Cabaret’ din musicalul cu acelaşi titlu, iar pentru băieţi – ‘Electricity’ din musicalul ‘Billy Elliot’ sau ‘Make’em Laugh’ din ‘Singing in the Rain’.

La secţiunea Grup, concurenţii au avut de prezentat un text-confesiune, bazat pe experienţe personale, care să culmineze cu un cântec, la alegere între: ‘It’s a Hard Knock Life din Annie’, You Are The One That I Want’ din ‘Grease’ sau ‘Good Morning’ din ‘Singing in the Rain’.

Durata probei era între 5 şi 8 minute. Monologul trebuia spus în limba română, iar melodia interpretată în limba engleză, în original.

În programul galei au fost incluse şi trei întâlniri ale concurenţilor cu criticul de teatru Marina Constantinescu, regizorul Dragoş Galgoţiu şi actorul Lucian Ionescu.

Prezentatorii celei de-a XXV-a ediţii a Galei Tânărului Actor – HOP au fost actorii Monica Odagiu şi Alex Ştefănescu.

Ediţia aniversară a Galei Tânărului Actor HOP a avut ca temă ‘Musical = Actor Total + Show Total’.

Ediţia aniversară a fost marcată şi printr-o expoziţie de afiş – ‘Gala HOP, 25 de ani’, deschisă în foaierul Casei de Cultură a Studenţilor.

În ultima zi a Galei HOP, începând cu ora 19,00, vor fi decernate premiile şi va fi prezentat spectacolul ‘Musical… show total!’.

Evenimentul s-a desfăşurat sub direcţia artistică a coregrafului, dansatorului şi regizorului Răzvan Mazilu.

Gala se desfăşoară sub forma unui concurs deschis tuturor absolvenţilor facultăţilor de Teatru din Bucureşti şi din ţară. Preselecţia celei de-a XXV-a ediţii a avut loc în perioada 13 – 15 iulie.

Un program permanent al UNITER, Gala HOP este un concurs ce are ca scop promovarea şi lansarea tinerilor absolvenţi din învăţământul superior artistic. Prima ediţie a avut loc în anul 1998 sub direcţia regizorului Cornel Todea.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks