AcasăStiri generaleMaramureş: Firmele de construcţii, atenţionate să ridice molozul lăsat în curtea unor...

Maramureş: Firmele de construcţii, atenţionate să ridice molozul lăsat în curtea unor şcoli

Firmele de construcţii care au efectuat lucrări la unele şcoli au abandonat molozul în curtea imobilului, deşi erau obligate să-l transporte într-un loc adecvat, a declarat, joi, pentru AGERPRES, prefectul judeţului Maramureş, Rudolf Stauder.

‘Am descoperit şcoli unde constructorii au lăsat molozul în curte, deşi ar fi trebuit să-l transporte în locurile speciale de depozitare. Nu ne putem permite că la începutul noului an şcolar să avem molozul în curtea şcoli. Am solicitat conducerii Inspectoratului Şcolar Judeţean să verifice situaţia din toate unităţile în care au fost efectuate lucrări de reparaţie sau modernizare, iar firmele atenţionate imediat să ridice molozul sau alte materiale abandonate’, a spus Rudolf Stauder.

Conform unui raport al Inspectoratului Şcolar Judeţean, într-un număr de 38 de unităţi şcolare din cele aproape 170 încă se mai fac lucrări de reabilitare şi modernizare, iar în câteva situaţii copiii au fost relocaţi la alte şcoli până la terminarea lucrărilor.

Potrivit aceluiaşi raport, lemnul pentru încălzire a şcolilor pe toată durata sezonului rece a fost asigurat, îndeosebi în unele sate, comune şi cătune.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks