AcasăStiri generaleArad: 72 de migranţi au fost depistaţi la frontieră ascunşi în camioane,...

Arad: 72 de migranţi au fost depistaţi la frontieră ascunşi în camioane, în 24 de ore

Poliţiştii de frontieră arădeni au prins, în ultimele 24 de ore, 72 de migranţi care au încercat să iasă ilegal din ţară, ascunşi în camioane verificate în punctele de trecere de la Vărşand, Nădlac I şi Nădlac II.

La Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, în două camioane conduse de un turc şi un bulgar, au fost descoperiţi 41 dintre migranţi. Şoferii transportau, conform documentelor de însoţire a mărfii, piese de carbon, respectiv metal, pentru societăţi comerciale din Cehia şi Polonia.

‘În urma efectuării controlului amănunţit al celor două mijloace de transport, au fost descoperiţi, ascunşi în compartimentele pentru marfă, 41 de cetăţeni din India, Bangladesh, Afganistan şi Siria ce intenţionau să treacă în mod fraudulos frontiera de stat’, a informat, vineri, Poliţia de Frontieră Arad.

La Nădlac I, în timp ce era verificat un camion condus de un român, care transporta fructe în Ungaria, într-un locaş special amenajat în compartimentul de marfă au fost găsiţi şi 20 de migranţi din Siria şi Irak.

De asemenea, la Vărşand, în timp ce era verificat un camion condus tot de un cetăţean român, care transporta granule din plastic în Ungaria, au mai fost descoperiţi 11 migranţi Nepal şi India, ascunşi printre mărfurile transportate.

În toate cazurile, poliţiştii de frontieră fac cercetări.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks