AcasăStiri generaleIaşi: Elevii de gimnaziu şi de liceu încep şcoala cu teste la...

Iaşi: Elevii de gimnaziu şi de liceu încep şcoala cu teste la diferite discipline

Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi a anunţat, sâmbătă, că în perioada 12 – 23 septembrie va organiza în toate instituţiile de învăţământ gimnazial şi liceal de stat testarea iniţială a elevilor.

Inspectorul şcolar general, Luciana Antoci, a declarat, într-o conferinţă de presă, că această testare iniţială are scopul de realiza o diagnoză a stadiului de pregătire a elevilor, absolut necesară în vederea optimizării demersului didactic.

‘Vom transmite în şcoli lista disciplinelor la care se susţine testarea, structura subiectelor va fi unică pentru toate disciplinele, modele de realizare, precum şi instrucţiuni, recomandări, nuanţări pentru fiecare disciplină în parte. Profesorii vor concepe baremele de notare, respectând reperele transmise de Inspectoratul Şcolar Judeţean prin inspectorii de specialitate. Testele pentru fiecare clasă în parte vor fi elaborate de profesori’, a precizat Luciana Antoci.

Potrivit acesteia, rezultatele vor fi comunicate elevilor şi analizate de aceştia imediat după finalizarea evaluării. Notele pot fi trecute în catalog doar dacă au acceptul elevului sau al părintelui.

‘Informaţiile privind testarea iniţială vor fi folosite de unitatea şcolară pentru întocmirea documentelor de analiză şi a planurilor de măsuri remediale. Ele vor fi utilizate şi de Inspectoratul Şcolar pentru a putea configura demersuri educaţionale şi manageriale adecvate la nivel judeţean în vederea creşterii şanselor de succes şcolar sau la evaluările externe pentru toţi elevii’, a precizat şefa ISJ Iaşi.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks