Acasă93Sibiu: Se reiau drumeţiile ghidate pentru elevi; profesorii se pot înscrie pentru...

Sibiu: Se reiau drumeţiile ghidate pentru elevi; profesorii se pot înscrie pentru orele libere în natură

Elevii şi profesorii din judeţul Sibiu vor putea relua drumeţiile ghidate, în cadrul Programului ‘Anii Drumeţiei’.

‘Veşti bune pentru elevii şi profesorii din judeţul Sibiu: se reiau drumeţiile ghidate, în cadrul Programului ‘Anii Drumeţiei’. Cadrele didactice sunt invitate să înscrie clasa pentru orele libere în natură, în care elevii au şansa de a se apropia de mediul înconjurător şi de a dobândi deprinderi valoroase despre fauna, flora, istoria şi cultura locului”, se arată într-un comunicat transmis AGERPRES.

Potrivit sursei citate, aventura cu clasa este un proiect creat la începutul acestui an prin încheierea unui parteneriat între Consiliul Judeţean Sibiu, Asociaţia Judeţeană de Turism Sibiu şi Inspectoratul Şcolar Judeţean, în cadrul Programului ‘Anii Drumeţiei’.

Scopul acestuia este de a promova grija şi respectul pentru natură în rândul tinerilor, prin intermediul activităţilor recreative şi distractive. Fiecare drumeţie este ghidată, iar traseul şi activităţile sunt create în funcţie de grupa de vârstă şi capacităţile fizice ale elevilor fiecărei clase.

Înscrierile se realizează prin intermediul unei rezervări efectuate pe site-ul Anii Drumeţiei, la secţiunea Drumeţii. Primul pas este de a selecta una dintre datele disponibile. După efectuarea rezervării, drumeţia se va particulariza (traseu, punct de plecare, grad de dificultate, durată, punct de sosire) în funcţie de vârsta copiilor, de localitatea de provenienţă şi de alte preferinţe individuale, precizează sursa citată.

În prima jumătate a anului au fost organizate 22 de drumeţii ghidate, la care au participat aproximativ 500 de elevi şi cadre didactice din întreg judeţul Sibiu, atât din mediul urban, cât şi din cel rural.

‘Succesul înregistrat în prima parte a anului ne motivează să continuăm organizarea de drumeţii pentru şcolari şi liceeni. Spectacolul naturii, camaraderia drumeţilor, mişcarea în aer liber sunt motive suficiente pentru a trezi şi menţine apetitul tinerilor pentru evenimentele special create pentru ei în cadrul Programului ‘Anii Drumeţiei’ ‘, declară Daniela Cîmpean, preşedinta Consiliului Judeţean Sibiu.

Cadrele didactice trebuie să aibă în vedere minimul de echipament pe care elevii trebuie să îl deţină (bocanci sau ghete pentru drumeţie, îmbrăcăminte adecvată, inclusiv pelerină de ploaie) şi un pachet cu sandwich, gustări şi apă/ceai şi să fie apţi din punct de vedere fizic pentru drumeţia la care vor participa.

Programul ‘Anii Drumeţiei’ este un program iniţiat de Consiliul Judeţean Sibiu, în colaborare cu Asociaţia Judeţeană de Turism Sibiu.

Scopul principal este de a îmbunătăţi infrastructura de drumeţie din judeţ şi de a promova activităţile specifice ecoturismului.

Până în prezent au fost refăcute toate traseele de drumeţie din Masivul Cindrel (21 de trasee, un total de 213 kilometri), iar în paralel s-a intervenit şi pe segmente de trasee din Munţii Făgăraş, aproximativ 60 de kilometri. În perioada următoare se continuă lucrările de amenajare a traseelor din Masivul Făgăraş (23 de trasee), aproximativ 200 de kilometri.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks