Acasă55Gorghiu: Ar fi uşor penibil ca membrii coaliţiei să susţină o moţiune...

Gorghiu: Ar fi uşor penibil ca membrii coaliţiei să susţină o moţiune împotriva ministrului Energiei

Preşedintele interimar al Senatului, Alina Gorghiu, a declarat marţi că ar fi ‘uşor penibil’ ca reprezentanţii coaliţiei să susţină o moţiune simplă împotriva ministrului Energiei, Virgil Popescu.

Întrebată dacă are emoţii în privinţa votului PSD la moţiunea simplă iniţiată de USR împotrivă ministrului Energiei, Alina Gorghiu a reamintit că partidele din coaliţie au semnat un protocol conform căruia s-au angajat să nu depună sau să susţină moţiuni.

‘Social democraţii sunt şi ei un partener serios, care respectă protocolul. Protocolul coaliţiei spune foarte clar: nu depunem, nu susţinem moţiuni simple, de cenzură împotriva Guvernului din care facem parte. Ar fi uşor penibil să susţinem unii dintre noi, prin vot, o moţiune – chiar şi simplă, neproducând efecte juridice – cu privire la demisia ministrului, venită din partea opoziţiei, pentru că lucrurile se rezolvă matur, prin dialog, în cadrul coaliţiei. Şi sunt absolut convinsă că evaluarea premierului, constantă, a fiecărui ministru va fi cea care decide schimbarea sau nu a unui ministru de resort, nu o moţiune a opoziţiei’, a arătat Gorghiu, într-o conferinţă de presă susţinută la Palatul Parlamentului.

Întrebată dacă PNL este mulţumit de activitatea ministrului Energiei, Gorghiu a replicat că actuala criză energetică nu a fost generată de Virgil Popescu şi că este o problemă globală.

‘Evaluarea premierului este făcută constant. Dacă premierul este mulţumit de activitatea unui ministru, partidul este mulţumit de activitatea lui. Eu cu Virgil Popescu dialogăm constant. Dacă avem să ne spunem lucruri, le spunem în interior şi încercăm să îmbunătăţim. Criza energetică nu este generată de Virgil Popescu sau de alt nume din România. Este o criză globală, o problemă care a fost generată de războiul la graniţă, de situaţia cu alimentarea cu gaze din Rusia. Ştiţi bine contextul în care ne aflăm. Ca atare, cred că nu trebuie să găsim ţap ispăşitor într-o persoană fizică, ci trebuie să vedem în realitate contextul, deşi ştiu, oamenii au o problemă reală cu preţul la facturi, cu facturile şi iarna va fi complicată. Dar acest Guvern, această majoritate are obligaţia să găsească soluţii, nu să se plângă’, a spus Alina Gorghiu.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks