AcasăStiri generaleDolj: Cetăţeni sirieni care încercau să intre ilegal în ţară, depistaţi la...

Dolj: Cetăţeni sirieni care încercau să intre ilegal în ţară, depistaţi la PTF Calafat

Poliţiştii de frontieră din judeţul Dolj au depistat, la Calafat, patru cetăţeni sirieni care au încercat să intre ilegal în ţară folosind documente de identitate care nu le aparţineau.

Potrivit Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (STPF) Dolj, în Punctul de Trecere a Frontierei din Calafat s-a prezentat, pentru a intra în România, un cetăţean sirian în vârstă de 37 de ani, aflat la volanul unui microbuz înmatriculat în Germania. Împreună cu acesta călătoreau ca pasageri zece cetăţeni sirieni, patru dintre acestea neavând documente legale.

‘Persoanele respective s-au legitimat cu documente de călătorie de tip Travel Document şi permise de şedere având însemnele autorităţilor din Germania. Din studiul documentelor de călătorie, poliţiştii de frontieră au constatat faptul că patru dintre persoanele prezente la control, nu sunt una şi aceeaşi cu persoanele din fotografiile documentelor. Ca urmare a celor constatate a fost efectuat controlul amănunţit asupra persoanelor, bagajelor şi microbuzului, nefiind descoperite documente care să ateste identitatea reală a persoanelor’, informează STPF Dolj.

Poliţiştii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanelor în cauză, iar conform protocolului româno-bulgar, acestea şi mijlocul e transport au fost preluate de către reprezentaţii Poliţiei de Frontieră Bulgare, în vederea continuării cercetărilor.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks