AcasăStiri generaleSun Challenge, competiţie de alergare prin Parcul Văcăreşti, pe 2 octombrie

Sun Challenge, competiţie de alergare prin Parcul Văcăreşti, pe 2 octombrie

Cea de-a patra ediţie Sun Challenge, singura competiţie de alergare din Parcul Natural Văcăreşti, aflat în administrarea Primăriei Generale a Municipiului Bucureşti, va avea loc pe 2 octombrie, informează un comunicat transmis AGERPRES.

Prin organizarea evenimentului, organizatorii doresc să atragă atenţia asupra importanţei sportului în natură şi protejarea mediului, banii obţinuţi din înscrieri urmând să fie direcţionaţi către realizarea unui traseu permanent de alergare, de zece kilometri, cu materiale sustenabile.

Doritorii vor putea alege dintre trei trasee de alergare, de 5, 10 sau 20 de kilometri.

‘Ne dorim ca acest traseu să devină foarte cunoscut şi frecventat de toţi alergătorii, astfel încât să revină în Parcul Natural Văcăreşti nu doar atunci când sunt curse de alergare, ci oricând vor să facă sport şi să se bucure de natură şi de liniştea din parc. Va fi un traseu offroad, cu marcaje pentru numărul de kilometri şi direcţiile de alergare, unde alergătorii se vor putea bucura şi de un punct de observare îndeaproape a ecosistemului parcului. Îl vom face cu materiale sustenabile, care nu dăunează mediului şi prietenoase cu animalele care trăiesc în parc: vidre, ţestoase de apă şi aproximativ 170 de specii de păsări’, a declarat Irina Studineanu, reprezentant Sun Plaza, organizatorul evenimentului.

Contribuţiile de participare sunt diferite în funcţie de perioada în care se realizează înscrierea. Până pe 16 septembrie este perioada Early Bird: 80 de lei pentru proba de 5 kilometri sau 10 kilometri şi 90 de lei pentru proba de 20 kilometri. În perioada 17 septembrie – 27 septembrie, participanţii plătesc 100 de lei pentru proba de 5 kilometri sau 10 kilometri şi 120 de lei pentru proba de 20 kilometri.

Pentru înscrieri şi mai multe detalii la zi, doritorii trebuie să intre pe site-ul competiţiei https://www.sun-plaza.ro/sun-challenge-2022/.

Ambasadorii evenimentului de anul acesta sunt omul de televiziune Lucian Mîndruţă şi sportivul Constantin Popovici.

Sun Challenge este organizat de Sun Plaza în parteneriat cu Administraţia Parcul Natural Văcăreşti şi sectorul 4 al Municipiului Bucureşti.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks