AcasăStiri generaleIGI: Şase cetăţeni străini care locuiau ilegal în România, depistaţi de poliţiştii...

IGI: Şase cetăţeni străini care locuiau ilegal în România, depistaţi de poliţiştii de imigrări

Poliţiştii de la imigrări au depistat în patru zile, şase cetăţeni străini cu şedere ilegală în România şi au sancţionat trei societăţi comerciale pentru diferite încălcări ale OG 25/2014 privind încadrarea în muncă şi detaşarea străinilor pe teritoriul României, valoarea totală a amenzilor fiind de 30.000 de lei.

‘Timp de patru zile, poliţiştii de imigrări din cadrul Direcţiei pentru Imigrări a Municipiului Bucureşti au continuat acţiunile privind prevenirea şi combaterea şederii şi muncii ilegale a cetăţenilor străini. Şase cetăţeni străini au fost depistaţi cu şedere ilegală, fiind emise decizii de returnare şi trei societăţi comerciale au fost sancţionate’, informează un comunicat al Inspectoratului General pentru Imigrări (IGI) transmis, marţi, AGERPRES.

În cadrul activităţilor desfăşurate, poliţiştii au depistat cu şedere ilegală şase cetăţeni străini, cinci bărbaţi şi o femeie, cu vârste cuprinse între 24 şi 59 de ani, din Pakistan, China, Guineea, Maroc, Nepal şi Vietnam.

Cei în cauză au fost sancţionaţi contravenţional cu avertisment în conformitate cu prevederile OUG 194/2002 privind regimul juridic al străinilor, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.

Pe numele cetăţenilor străini au fost emise decizii de returnare, în cinci cazuri fiind dispusă şi măsura de interzicerea intrării pe teritoriul statului român, pentru perioade cuprinse între trei luni şi un an.

‘Activitatea de prevenire şi combatere a muncii nedeclarate a cetăţenilor străini reprezintă o prioritate a IGI, în vederea creşterii gradului de siguranţă a cetăţeanului, printr-un control permanent asupra respectării legislaţiei în domeniul migraţiei’, arată sursa citată.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks