AcasăStiri generaleTimiş: Lucrări de 100.000 de euro, la o aripă a Bastionului Maria...

Timiş: Lucrări de 100.000 de euro, la o aripă a Bastionului Maria Theresia, pentru Timişoara 2023

Lucrările de reparaţii şi intervenţii la o aripă a Bastionului Maria Theresia din Timişoara, în valoare de aproximativ 100.000 de euro, încep în această toamnă, pentru a pregăti spaţiul pentru deschiderea oficială a exercitării titlului de Capitală Europeană a Culturii Timişoara 2023.

Centrul de Proiecte al Municipiului Timişoara a finalizat procesul de preluare în administrare a spaţiilor din cadrul Bastionului Maria Theresia – aripa aflată în proprietatea municipalităţii – şi demarează lucrările pentru pregătirea acestora pentru anul 2023.

Aceste spaţii reprezentative pentru oraş vor găzdui pe parcursul anului viitor expoziţii, rezidenţe şi alte evenimente din cadrul Programului Cultural Timişoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii, urmând ca ulterior, începând cu anul 2024, să fie organizat un apel pentru a identifica consorţii de operatori culturali care să asigure un program cultural constant, prin curatoriere, arată un comunicat al Centrului de Proiecte al Municipiului Timişoara, transmis, miercuri, AGERPRES.

Bastionul Theresia a fost reabilitat în perioada 2008 – 2010, cu 10 milioane de euro, cea mai mare parte – bani europeni. De atunci nu s-au făcut reparaţii în spaţiile care se întind pe o suprafaţă de aproximativ 1.500 mp. Sunt necesare lucrări majore pentru ca această parte a Bastionului sa fie repusă în circuitul cultural.

În acest moment, proiectul este în faza de eliberare a spaţiilor, pentru a putea începe lucrările. Centrul de Proiecte caută soluţii pentru expoziţiile deja planificate în aceste locuri.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks